View Single Post
Staro 09.08.2007., 22:37   #1160
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
(http://www.extremetech.com/article2/...2110596,00.asp) da nije preporucljivo dirati Superfetch, jer je vrlo slozen i kvalitetno izveden na Visti, a disablanjem se navodno ne dobije znacajno povecanje performansi. Osim toga onda ne radi ni ReadyBoost kako treba ili uopce. Yedwy jesi li siguran da BSODovi mozda ne dolaze od tweakanja?
Jesam - nebudi smješan, bez obzira na to što ti mislio o tome - ja jako dobro znam što radim i nemam ništa principjelno protiv Viste...

Btw čovjek je pitao za rješavanje mljevenja po disku a superfetch je jedan od najvećih mlinaca ako ne i najveći inače ko voli nek izvoli uostalom ja ga kod sebe i nisam gasio, u biti je dovoljno ugasiti indexing i defrag te one shedulane alate i to zato jer oni u random razmacima rade neke sdvoje gluposti pa znaju pridonositi tome dosta kao ih ima puno - a ima ih po defaultu poprilično...

Citiraj:
I ja sam trenutno u fazi tweakanja Viste x64, i sto god napravim (kopanje po procesima, servisima, startup programima, gasenje indexing servicea i superfetcha, gasanje indexinga na mrezi i sl.) ne vidim neke promjene u brzini.
Ma nije moguće? Pa nemoj mi reći da ti nije bez npr readyboosta i superfetcha sistem bar 4x sporiji? Moraš to odma javiti Redmondu upravo im je palo pola reklamne kampanje...

Citiraj:
Maheri navode 2/4GB RAMA+kvalitetan 4/8GB USB memory stick za ReadyBoost kao najbolje rjesenje za ubrzavane rada na Visti. Uz stalan rad, jer sto se vise radi, to bi Vista po konceptu trebala biti brza. Ja nakon 5 dana nisam primjetio da je brza, ali cinjenica da nije sporija nakon 4 dana instaliranja (softvera, drivera, codeca), testiranja i tweakanja, je vec veliki uspjeh u usporedbi sa XPom koji bi nakon tako intenzivnog instaliranja vec 3.-4. dan poceo pucati.
Uistinu neznam kaj imaš tolko ta raditi ja sam danas reinstalirao svoju za manje od 3 sata sa svim alatima koje koristim, kodecima i ostalim...

I btw ja nemam tih problema sa Xpima koje ti opisuješ, meni ništa ne puca, možda zato jer ja ne instaliram 3 dana nego 3 sata?

Inače meni nije nikad niti bio problem performanse Viste nego randm BSODovi bez ikavo reda i poretka, npr danas je već bio jedan dok sam gledao video u wmpu...

Citiraj:
PS Jos uvijek nisam uspio srusiti Vistu ni jednom. A danas sam (uz tweakanje) instalirao 3 stara 32bitna codec packa, jedan za drugim, a zadnji CCCP. To bi inace na XPu bilo ravno samoubojstvu.

Kao što rekoh ja nisam ubio Xpe godinama, btw codec packove ne instaliram već godinama...

Samo ffd i na x64 XPe stavljam x64 Xvid za kodiranje kad ripam nešto...