View Single Post
Staro 08.08.2007., 17:22   #21
rprivrat
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Ne nije evo izašao pred neki dan

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
E, daj malo pogledaj stanje na tržištu i performanse. Budeš se dobrano iznenadio...

Da nije možda članak od 2004-te ?
Ma koja 2004, izašao neki dan članak o tome, joj pa ljudi di vi živite, u 2004-toj je Intel držao još koliki-toliki komad tržišta da se moglo o njemu pričati sa poštovanjem što danas definitivno nije slučaj.

Čekaj članak u 2008 ili 2010 ( pretpostavka je da će Intel onda držati debeli dio tržišta procesora od čak 55% u odnosu na 2007 - 70%) to ja ne izmišljam to su realne projekcije ako pratimo pad Intela od 2003 godine.

Za njihov (u 2010-toj) tada najnoviji procesor Turbo Core 256 trebati će ti omanja centrala da ga napajaš, koštati će 200 dolara više nego ekvivalentni AMD koji će trošiti duplo manje struje i biti brži u igrama itd... i svi će se čuditi kako Intel više ne drži 95% tržišta (1995) ili 90% tržišta (1998) ili 80% tržišta (2005) ili 70% tržišta (2007) ....

Sorry, ali danas imamo google i tamo sve piše, ha,ha,ha.

Inače nemam ništa protiv Intela, osobno koristim Core2Duo 6600 radi toga kada ripam DVD da mi bude gotovo 10 min. prije.

Ali moj klinac ima AMD X2 6000+ i u svim igrama me popiša, a platio ga je 200 kn manje nego ja svoj Intel (neću ni napominjati da njegova matična košta 600 kn manje od moje). Ja sam brži u ripanju (simbolično) a ta simbolika me previše košta kad sve skupa usporedim. Dok Intel ne integrira memorijski kontroler u procesor nema što tražiti u igrama vjeruj mi- isprobano je. A za ozbiljne programe premalo dobijem koju masnu razliku platim za procesor i ploču.

Tako da sve više razmišljam o nekom AMD X4 procesoru u budućnosti, jedino ako Intel izvede čudo (onda ostajem na njemu).

No dobro je da je nadmetanje između Intela i AMD-a sve žešče, mi profitiramo i kupujemo sve bolje procesore po sve manjim cijenama ( AMD X2 6000+ - 1400 kn), pa po toj cijeni sam prije godinu i pol kupio Prescota na kojem sam mogao peći jaja i zbog kojeg sam investirao u jače napajanje, a po svim mjerenjima on je oko 4 puta sporiji u bilo čemu od AMD-a X2 6000+. Eto što ti je napredak, sad za istu lovu dobijem 4 puta jači procesor, a prošla je godina i pol.

Samo neka se oni takmiče i neka jedan drugom žderu tržište, uglavnom da i mi nešto dobijemo sa time.
rprivrat je offline   Reply With Quote