Tema: Metronet
View Single Post
Staro 08.08.2007., 12:38   #285
Ph03n1x
Premium
Moj komp

Ph03n1x's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Da...došao je taj dan i mene konačno u ponedjeljak došli spojit na Metronetovu mrežu. Nakon 38 dana čekanja.

Evo i mali osvrt.

Na području grada Varaždina Metronet nema svoj ured za fizičke osobe, pa postavljanje i uključivanje vrši jedna mala tvrtka koja radi za njih. Uglavnom procedura je...nazovu vas, odrede točan datum i vrijeme uključenja i dođu...kod mene je sve prošlo bezbolno. Dakle, kad vam dođu doma i donesu modem, u to isto vrijeme se dogovore s T-Com-om tak da vas prebace...kod mene je bilo u 11 sati...bio sam bez telefonske linije samo pola sata, tak da s te strane sve je korektno.

Dobijete router Thomson SpeedTouch 780WL(i). Popriličnih je dimenzija, ali ima doslovno sve. Na njemu se nalaze 4 LAN 100 Mbit priključka, WiFI 802.11b/g AP s malom antenicom, 2 analogna voice porta (za telefon), USB port i jedna backup PSTN linija. Dakle...telefon ide preko ovog uređaja...

Ono što je pohvalno, je što Metronet sam konfigurira uređaj prije nego što ga dobijete. Znači...kad ga dobijete samo pospojite kablove i sve radi...nema nikakvih usernamea ni passworda, nikakve konfiguracije IP-a, nikakve za***ancije s driverima...čisti plug and play. I sve radi. Bez greške.
Još jedna dobra stvar je što Metronet po defaultu postavi i WPA+WPA2 enkripciju na bežičnu mrežu, što T-Com ne radi, a to rezultira gomilom nezaštičenih "ConnectionPointova" po gradovima.

A sad...najbitnije. Brzina. Doslovno leti. Imam Metro2Fast Flat paket...znači 2 Mbps down/384 Kbps up. Kod direktnog downloada brzine se kreću od 210 do 240 KBps, ovisno o serveru. Pri downloadu Ubuntua 7.04 s nekog slovenskog servera išlo je oko 230 KBps gotovo konstantno.

Evo i SS brzine prema mariborskom serveru nalazi mi se u sigu.

Torrenti također lete. Sve radi u najboljem redu.

Ja sam zadovoljan...nema problema ni s internetom, ni s telefonom...router zasad radi besprijekorno...prvi dojmovi su jako dobri...

Ph03n1x je offline   Reply With Quote