View Single Post
Staro 07.08.2007., 14:05   #13
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja se nekontam previse u ram i sta ja znam. Ali di god sam bio nisam vidio da su windowsi prepoznali 3.72GB rama. Na jednom sam sistemu vidio 2,97, a na drugom 3,27GB. Inace misljenja sam da je 4GB, ili koliko god da prepozna, previse i samo ce zjapiti neiskoristeno. Prelazak sa 512MB na 1GB je ogroman, sa 1GB na 1,5GB se dosta osjeti, skok na 2GB se osjeti, a daljnja nadogradnja je previse. Sigurno zavisi od aplikacije do aplikacije. Ali gledam ljudi spominju cad aplikacije i ja radim u tako necem vec jedno 4-5 godina i nepotreban je ram, a brzina procesora da negovorim. Razlike su smjesno male. Radio sam na AMD XP1700+ sa 1GB rama i sve je letilo u acadu 2006. I kao podloge sam stavljao ogromne karte cijelih naselja i nema problema. Zato mi je lagano zlo od tih prepucavanja. A i igre neznam dali trenutno koja zna iskoristiti vecu kolicinu rama, bolje uzeti manje, ali brze, pa lako se poslje nadogradi ako se ikada ukaze potreba, a s vremenom ce se ukazati za sad je nema.

Nisam sa ovim postom nikoga htio uvrijediti. Samo kazem onako kako ja gledam na trenutno trziste.
Momir je offline   Reply With Quote