Citiraj:
Autor Black mustang
Ali citam okolo da je ovaj AMD model katastrofalno spor
HP 6715b 7.631,00 kn
• Procesor: AMD Turion 64 X2 TL-60 (2.0GHz, 2x 512KB)
• Zaslon: 15.4" WSXGA+ WVA TFT 1680 x 1050
• Grafički sustav: ATI Mobility Radeon X1250 do 512MB
• Radna memorija: 2x 1GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB)
• Tvrdi disk: 160GB SATA
• Optički uređaj: DVD RW DL
• Dimenzije: 357 x 265 x 34.9 mm
• Masa uređaja: 2.59 kg
• Jamstvo: 12 mjeseci
• Baterija: 3:45 h
• Operativni sistem: Windows Vista Business
• Modem: da
• Mreža: da (Gb LAN)
• Bežična mreža: da (802.11a/b/g)
• Audio ulazi/izlazi: da
• USB podrška: 4 x USB 2.0
• FireWire: da
• PCMCIA: da
• VGA izlaz: da
• TV izlaz: da
• Bluetooth: da
• Čitač kartica: da (5-u-1)
• Čitač otiska prsta: da
• Docking Connector: da
Ja razmisljam o nekim jeftinijim verzijama kao HP 6715b i BENQ Joybook P52EG + ugradnja memorije.
Gledao sam i ekrane sa vecom rezolucijom,nazalost cijne su viskoke(HP 6715b)
Ako moze neke vase preporuke ili misljenja.
Hvala
|
Ovaj HP6715b je i meni nedavno zapeo za oko i mislim ga koristiti u slične svrhe kao i ti (web). Nisam dugo razmišljao i nabavio sam laptop, baš taj model i vrlo sam zadovoljan.
Istina je da je laptop u pojedinim trenucima malo spor, po meni zbog Viste, ali ako gore pukneš Win XP, to će se sve jako ubrzati.
Ta sporost je najočitija kod bootanja, pa ja često koristim hibernaciju umjesto potpunog shutdowna...
O samom laptopu mogu reći sljedeće: nije pretežak, ekran od 15.4 mu je iznenađujuće kvalitetan sa pristojnom rezolucijom od 1680x1050 pixela.
Tastatura je ok, samo meni treba malo privikavanja pošto je ovo moj prvi laptop. Disk je dovoljno velik i rama ima dovoljno. 1Gb rama ti je već na matičnoj (ako se ne varam), a dodatni 1Gb rama je ugrađen i može mu se pristupiti sa doljnje strane.
Moram priznati da mi se laptop odmah u početku ćinio kao svojevrsni best buy, a pošto sam ga uzeo na firmu, mislim da to definitivno stoji...
I da, baterija mu ovisno o tome što radiš stvarno može trajati skoro 4 sata, obično je to oko 3,5 ako se radi o nekim jednostavnijim i manje zahtjevnim stvarima...
Eto, toliko od mene...