Citiraj:
Autor no-limit
ja pokušavam izvuć zadnji atom snage (u ovom slučaju mhz) u uvjetima kakvi jesu (a to nisu savršeni uvjeti, ipak mi u sobi nije temp 0 kelvina iliti -273c), a pritom mi se desilo da spalim nešto. to je za mene pomicanje granica. pa zar nije i sam OC pomicanje granica koje su postavili proizvođači harware-a?
|
vidi kolega.... j arazumijem što ti želiš reči no vidim ne razumiješ razliku između overclockinga i paljenja komponenti tj između razumnog podizanja taktova gdje u svakom trenutku imaš kontrolu i pobješnjelog navlačenja maka na konac po sistemu ''radit ćeš ti meni kak ja velim ili nećeš radit uopće''
npr ja imam Infinity Dark ploču koja može dati do 3,4V za DDR2 -> no ja Znam da će svaka memorija crknut na naponu i puno manjem nego je to 3,4V pa neću otić u bios i postavit 3,4V i gledat kako se moji Ballistix-i dime a pritom nisu išli niš brže nego sa npr ionako previsokih 2,8V
Dalje za CPU mogu dat do 2,1V -> no ja Znam da ako C2D navinem na 2,1V na zrak da će dušu ispustit... pa to ne radim.
Neke stvari se znaju unaprijed a ako ne znaš radije otiđi na XS pa slini po rezama koje ljudi postižu. No vjeruj mi oni imaju puno više sredstava, iskustva i znanja da rade takve stvari. To kaj netko vidi kako E6850 tamo radi na 5+GHz pa se napali i hoće to i on napravit a pritom ne gleda kakvo oni hlađenje, ploče, napajanje koriste obično završi preranom smrću komponente.
Želim ti mnogo uspjeha u budućem OC-u sa što manje spaljenih komponenata jer kako sam rekao nije cilj spalit je nego je cilj da ona radi.