View Single Post
Staro 06.08.2007., 21:05   #8
igx
Premium

Datum registracije: Mar 2002
Citiraj:
Autor jedan.tamo Pregled postova
svaka cast Thinkpadu i njegovim kvalitetama, ali imam neku fobiju od "Lenovo" baterija, prije pola godine do godinu dana svako malo sam nalijetao na članke o tome kako Lenovo povlaci n broj baterija iz svojih laptopa... zbog toga sam malo u nedoumici..a mozda je to bilo samo za kucne serije ili tako nesto, iskreno se ne sjecam ali sam ziher da je bilo lenovo
a kad si zadnji put vidio da je HP ili Dell povlačio baterije? nikad? misliš da je to zato što su visokokvalitetne ili zato šta ne "pušu na hladno" kao Lenovo?

Baterije za Lenovo radi Sanyo ili Panasonic, kao i za večinu ostalih proizvođača.

tek za tvoj info u americi je bilo avionskih kompanija koje su ZABRANILE unošenje Dell prijenosnilka u avione jer su se nekoliko puta zapalile baterije

a to da kvaliteta Thinkpada pada od kako je preuzeo lenovo.... to če se dokazat za godinu-dvije da nije taj slučaj i Thinkpad serija je postala osjetno bolja nakon preuzimanja, a nove serije R61 i T61 su trenutno šta se tiče kvalitete vrh ponude na tržištu. To šta na papiru nisu konkurentni ne znači ništa, sam laptop se ne ocjenjuje samo po komponentama.

i samo jedno kratko pitanje za vas ljubitelje Della... gdje budete nosili laptop na servis ako bude potrebno? u jedan jednini u ZG (postoje 2 koliko znam ali možeš samo jedan ovisno o mjesti kupnje)? da li je garancija međunarodna za dell?
igx je offline   Reply With Quote