@coconut
zahvaljujem na replici, zadovoljan sam odgovorom da sva 3 imaju widescreen
sto se tice DELL-a i eksternog harda prica stoji ovako:
razgovarao sam sa kolegom Vranoga te mi je i on osobno preporucio DELL nad Thinkpadom. I napomenuo mi da si mogu sam stvoriti konfiguraciju za svoj dell da dobijem optimalni odnos uloženo-dobiveno. Dell neke stvari naplacuje skuplje nego ostali brandovi stoga HDD i RAM je bolje do kupiti. Zbog toga se ovaj HDD od 80GB nalazi u ladici (jer je on serijski dobiven s dellom),a novi , "dokupljen" disk je u notebooku. Posto je sve to vec uracunato u cijenu (novi disk, nova ladica, dodatni DIMM od 1GB RAM) zbog toga cijena i pomalo raste.(bez tog dodatnog diska i ladice cijena bi bila nesto ispod 11k kn)
svaka cast Thinkpadu i njegovim kvalitetama, ali imam neku fobiju od "Lenovo" baterija, prije pola godine do godinu dana svako malo sam nalijetao na članke o tome kako Lenovo povlaci n broj baterija iz svojih laptopa... zbog toga sam malo u nedoumici..a mozda je to bilo samo za kucne serije ili tako nesto, iskreno se ne sjecam ali sam ziher da je bilo lenovo
ovaj HP sam ubacio samo ovak jer mi nije los, ali po karakteristima i cijeni moguce je dobiti FE Sony VAIO seriju koja je isto poluposlovna i puno je boljeg dizajna... ali opet kazem da mi dizajn nije presudan ali je bitan (isto ko i kod zena

)
a dal mi je potreban kvalitetan ili lijep laptop ? hm , jedno i drugo, ali vise kvalitetan... no mislim da ce ovih dodatnih 2k kuna zadovoljiti oba uvjeta kod DELLa, to je moje misljenje.... a rado bi cuo i pucanstvo
posebno vranogu, hvala
...samo vi nastavite komentirati...