Evo, da i ja ja ne otvaram novu temu prikrpat ću se ovdje.
Kupio prije nekoliko dana s939 athlona 4200 pa me malo zabrinjavaju temperature.
Digao sam ga na 2,6 GHz bez da mu diram voltažu i radi mi stabilno već nekoliko dana, ali temperature za pojedinu jezgru su mi malo previsoke. Naime, u full loadu mi everest kaže da je kao cjelokupna temperatura procesora oko 52C dok mi za 1. jezgru prikazuje recimo 73C a za 2. jezgru 67C. Proc hladi Thermatake silent boost K8 koji mi je donedavno hladio A64 3200@2,8 GHz koji mi je max u full loadu išo na 61C.
E sad, probao sam hladnjak s prstom i uopće nije vruć. U krajnju ruku je lagno topao. Zabrinjava me to da je ploča za prošli proc dobro prikazivala temperaturu (promijenio sam dvije na tom procu) te je hladnjak na dodir bio osjetljivo topao.
Kao što napisah furam ga tako već nekoliko dana i sve stabilno. Dosta vremena je koliko-toliko u full loadu pošto većinu dana ili igram wow ili cod2. Ne usudim ga se više dizat da slučajno ne pregori.
Uglavnom, zanima da li je netko imao sličan slučaj i da li su to normalne temperature za pojedinu jezgru, ili meni možda senzor laže?
Ako bi trebao novi hladnjak koji mi preporučate iz vemila (iz vž-a sam pa neću naručivat samo cooler iz zg)?
Proc radi na Asus A8R32-MVP Deluxe ploči smještenoj u Enermax CS-718 kućištu, a premazan je AS5 pastom.