Ako se dobro sjećam, Clockgen također pomiče PCI frekvenciju ako nema PCI locka. Može biti da griješim, nikada nisam imao ploču koja nema AGP/PCI lock.
A ovi što se kunu da OC nije OC ako se ne radi iz BIOS-a, to je iz razloga što je OC iz BIOS-a dobar ako se drži 24/7 jer nema potrebe za konstantnim mjenjanjem frekvencije kada se uđe u Win i onda Clockgen uzme brzinu HTT ili FSB-a u svoje ruke. Clockgen mislim ima opciju da čim uđe u Win da se povisi FSB/HTT ? Dugo ga nisam koristio pa baš i nisam presiguran u neke stvari.
Moje mišljenje je da je za stalni OC BIOS najbolji, a za dostizanje max. uz naravno nikakvu priču o stabilnost već samo benchanje kratkotrajno - programi poput Clockgena.
Programi poput Clockgena su mnogo bolje očito pisani od pojedinih BIOS-a te dopuštaju da se ide još dalje sa OC-em. A pošto nemaš PCI lock, IMHO ja ne bih išao u nikakav OC jer mi je sigurnost podataka (a poglavito onda mislim na podatke sa diska, a i sami disk) najvažnija niti da svako malo mislim oće li neš otići kvragu ili ne...
Ti si očigledno onda pogriješio sa izborom matične i meni je žao, ali sve preko defolta ide prema većem riziku.