View Single Post
Staro 04.08.2007., 16:56   #162
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ma nisam zamjenio bios...skinuo ga sa Gigabyte službene stranice (Europe dio) i na disketu,pokrenem onaj AwdFlash odnosno kako se već zove kod njih - FLASH869 ili tako nekako...tj. sam se on pokrenuo po boot-u sa diskete,i nakon drkanja po floppy kaže mi da mi lenght iltiga dužina bios fajla nije ok...a skinuo ga i najnormalnijih 512K ima...
Tako da će zamjena biosa pričekati bolja vremena..

E sad,što se ploče tiče,neka mi netko kaže koji je minimum napona za RAM..??! Za kad stavim Auto dobijem u EasyTune da je 1.8 volta;proc je na Auto 1.250 i undervolta na 1.22V. Ako memu stavim na recimo +0.20 (da dobijem potrebnih 2.0 volta) ; onda mi EasyTune čita 1.90...jel to ploča toliko undervolta (punih 0.1V) ili sam ja glup ili shta... Ili to ovaj totalnoo netočno pokazuje vDimm napon??!

Procesor sam stavio na 1.275V zbog undervolta i onda mi opet EasyTune pokazuje da je to postavljeno na 1.275 a da daje 1.250V ; ali CPU-Z pokazuje točnije i on kaže da je to 1.264 volta.
E sad...!...pitanje je dali taj ET5 išta točno pokazuje,ili mi i za memoriju pokazuje 1.9V iako je ona na 2V...to trenutno pokušavam skužiti pa nikako da se odmaknem od toga,jer neznam kojim programom vidit još,a mjerit sad napon na RAM-u multimetrom ne mogu jer neznam gdje... SmartGuardian mi ne radi (još nekome ili samo meni..?) a u njemu je isto pokazatelj vDimm napona... A isto tako i biosu nigdje nepiše,piše samo ddr2 voltage = ok...ma ok mu je mama...

Ako je uistinu toliki vDrop na vDimm-u (prije spomenutih 0.1 V) pa da onda napravim kakav mod ako postoji,tipa kao za P965-DS3... Ili makar ako netko ima na slici-sličici zaokruženo kontakte koje trebam sa multimetrom 'kontaktirat a da dobijem koja je vršna vrijednost napona na vDimm,e to bi bilo jako lijepo,jer nije zaokruženo na okruglu cifru garant! Ma ima da to izmjerim nekako....

Tako da ja zbog svega toga oko napona sa memorijom (a neću filat više nego treba bez potrebe..) nisam uspio doći do nekog clocka,bar oko memorije;nju držim nekih 830-850mhz uz 4-4-4-12 i sa 1.9V...bar ja tako mislim da je taj napon... Po tome opet ispada ako je na Auto 1.8 volti a sa +0.20V da je 1.9 (oba očitanja iz ET5),da je onda def. ploče 1.7 volta...ma neznam više,looood sam stim... Također na izvjesnom i to dobrom review-u ploče koji sam na prošloj stranici i linkao piše da ploča ima do 2.4 volta za RAM,1.8volta do +0.6...dakle 2.4V...tko je sad bedast ovdje...
http://www.ocworkbench.com/2007/giga...69g-s3h/g4.htm - pogledati 5-u sličicu biosa molim i šta piše ispod nje...

A procesor sam digao na 2.5Ghz odnosno 2.6Ghz sa gore spomenutih 1.264 volta. I to je ok zasada,mada bi to trebalo još gore.

Inače na ovoj ploči mi je OC kad podesim DRAM timingse u Advanced chipset Features,dakle stavim 4-4-4-12 i 2T,onda na M.I.T. stavim fino FSB da je recimo 270mhz ; stavim množu 9.5 (nisam ni probavao sa manjim,nego samo sa tim def. jer po svim pričama sa njim uvijek radi i sa njim radi ponajbolje...?) i stavim vCpu na 1.275 i vDimm na +0.2 i PCIE Clock na 100mhz...i to je to. NB/SB voltage ne diram,to mi je na Auto...ostaviti tako?..koliko je uopće def. voltaža za NB,koliko voltaže iznosi..?
E da, i stavim tamo još ispod DRAM Settings-a da je onaj :
HT Link Frequency - 800mhz (ekvivalent x4 valjda...mislio sam staviti i 600mhz,ali onda magistrala nije dovoljno velika koliko je velika frekva meme,pa to nebu postalo garant...) a za taj Link 800mhz i veći FSB od recimo tih 270-ak bih garant trebao i NB/SB Voltage dignut...i koliko..?
HT Link Width - pojma nemam šta je to,i to mi je na Auto...pa ako netko zna šta je to i šta znače one opcije 8/16 bit neka mi objasni PLS...?

Unaprijed hvala na pomoći ekipi koja ploču ima malo duže od mene i koja je po njoj čačkala više nego ja pa ju je već i 'ušicala...molim dakle objašnjenja i savjete,tnx.

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD

Zadnje izmijenjeno od: Ozy. 04.08.2007. u 17:15.
Ozy je offline   Reply With Quote