Gledaj, Dell 2007WFP koristi S-IPS matricu, dok taj Asus LS201 koristi TN matricu. Razlika između kvalitete prikaze između te dvije vrste matrica je velika - S-IPS matrice imaju puno bolje kuteve gledanja, puno bolji prikaz boje, 8-bit boju i "pravih" 16.7 milijuna boja (dok TN matrice imaju 6-bit boju i do 16.2M boja, ili u nekim slučajevima 16.7, dolaze ditheringom odnosno aproksimacijom, a "pravih" boja u biti imaju 262,144).
Dell 2007WFP je neusporedivo bolji monitor u doslovno svakom pogledu, bila bi čista glupost uzeti taj Asus umjesto Della.
Čuj, ja ne znam da li ti kupuješ komad pokućstva koji će ti pasati uz pokućstvo koje trenutno posjeduješ, ili pak uzimaš monitor koji će ti biti sredstvo rada, zabave itd, no moram priznati da mi je teško razumjeti takav način razmišljanja.
Kao što rekoh - ako te zanima izgled monitora, onda sam izaberi onaj model koji ti najviše paše uz tipkovnicu, tapete, akvarij, zvučnike i slično, tu ti mi nemamo što pomoći. Ja ti samo mogu reći koji monitor je kvalitetniji u kojem pogledu (u ovom slučaju Dell je kvalitetniji u SVAKOM pogledu), a ti sam odluči što ćeš s tom informacijom.
BTW. ako ne želiš widescreen monitor, već 4:3 20" model, onda ti preporučujem HP LP2065 - 1600x1200 rezolucija, S-IPS matrica, odlični kutevi gledanja, prikaz boje (čak i bolji nego na Dell-u)...košta oko 3500kn. E sad, kako će ti izgledati - to ostavljam tebi na prosudbu.
I još nečeg sam se sjetio - naime vidim da nisi baš "kratak" s lovom (čim imaš tipkovnicu koja toliko košta, a i ostale komponente baš nisu jeftine) - preporučio bih ti još jedan 20" widescreen model: NEC 20WGX2. To je trenutno najbolji 20" widescreen model na tržištu, tu nemaš što pogriješiti. Odličan prikaz boje, S-IPS matrica, odlični response time, a IMHO i izgleda jako dobro (brijem da bi ti se uklopio u tako uređenu sobu). To je sigurno najbolji izbor ukoliko ideš na 20" WS. No, taj monitor košta oko 4000-4500kn, pa sam odluči.
Dakle, to bi izgledalo ovako (od najboljeg izbora prema slabijem):
1. NEC 20WGX2
2. Dell 2007WFP
3. HP LP2065*
4. 22" Samsung ili BenQ
*(u biti ima bolju sliku od 2007WFP, no stavio sam ga na treće mjesto budući da je 4:3 monitor, a ne WS)
**(a onaj Asus jednostavno zaboravi, osim ako stvarno ne kupuješ komad pokućstva).