Citiraj:
Autor LIB
Bacio sam oko i na onaj Samsung 226BW, al citam da je slika losa, a ni izgled nije nesto...
|
A čuj, manje-više ti svi ti 22" modeli imaju podjednaku sliku. To su sve lower class / lower mid monitori s TN matricom. Za igranje će ti biti ok.
Samo ja bih na tvojem mjestu puno prije išao na neki kvalitetniji 20" monitor (kad već imaš do 3500kn za potrošiti). Naime radna površina je apsolutno jednaka kod 20" i 22" modela - i jedni i drugi monitori imaju 1680x1050 rezoluciju, tako da tu ništa ne gubiš s 20" model (22" modeli samo imaju nešto veći dot pitch).
Ja bih na tvojem mjestu išao na Dell 2007WFP i gotovo. S-IPS matrica, odlični kutevi gledanja, kvalitetan prikaz boje itd.
I moram priznati da baš ne razumijem to razmišljanje - da ti je važnija plastika što okružuje ekran naspram kvalitete slike koju daje. U svakodnevnom radu uopće nećeš primjećivati kako ti bezel monitora izgleda, bit ćeš fokusiran na ono što je na ekranu.
Ako ti je stvarno to najvažnija stavka, onda ti ionako savjeti ovdje ne mogu puno pomoći: naime ne postoji "univerzalno lijepo" - nekome je jedan monitor prekrasan, nekome odvratan, i obrnuto. Dakle, ako te zanima izgled, otiđi u dućan, pogledaj sve izložene 22" modele i izaberi si "najljepši" (što je IMHO naravno glupo, to je apsolutno posljednja stavka koju treba gledati kod monitora).
Uglavnom, moja preporuka ti je da uzmeš 20" Dell 2007WFP, a ako ne, onda pogledaj 22" BenQ (možda ti bude "lijep"), ili pak Samsung 226BW.