Citiraj:
Originally posted by msvrtan
..e kad smo kod toga jel neko zna gdje saljem disk na popravak..naime kupljen je u svabiji imam jos dve godine tvornicke garancije a nemrem ga slat u svabiju...treba mi adresa ili nesto ibm-a u nizozemskoj gdje se salju na rma..
ili ako neko mi moze pomoci i reci kaj da napravim...disk je vec godinu dana mrtav...
|
Meni je crko 30 gb 7200 kupljen u Autronicu i skrtice tamo su mi dali samo 1g garanciju. No uglavnom, jedan moj prijatelj je dobar sa serviserom tamo i nekako mi je sredio to pa je moj disk isao do Jamerike i nazad. Zaradio je naljepnicu od Autronica na kojoj pise "RMA 240950" i narandjastu naljepnicu neindetificiranog porijekla na kojoj pise "SERVICABLE USED PART". :confused:
Pojma nemam sto to znaci. Uglavnom, dobio sam isti disk nazad (provjerio sam ser. broj), rijesili su problem sa elektromotorm i sada radi, tj. bar elektromotor radi.
Medjutim javile su se neke druge musice - ako ga otkopcam i pokusam ga ukopcati nazad u komp treba mu par pokusaja da pravilno prepozna disk.
I to nije sve, nosio sam ga kod frenda, nakrcao 10 giga podataka i kad sam ga spojio doma lijepo je pisalo - 29 gm nealociranog prostora. prekrasno.
Joj, ja se ovdje raspricao o mojim jadima...adresa koja bi te trebala zanimati je:
http://www.storage.ibm.com/hdd/support/pre_rma.htm
Sretno. :burn: