View Single Post
Staro 01.08.2007., 14:56   #9
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Nažalost, baš i nije tako. Za 15g. dobio sam oko 32% kamata. A neki fondovi imaju preko 50% dobiti u ovoj godini. Jest da si osiguran od nesreća, ali ako te interesira samo lova, fondovi su way to go.
To je jako lose, 32% na 15god. Recimo da imas 10 000kn ti dobijes nakon 15 god recimo duplo,ovako od oka. A da tu lovu bacis u fond vec nakon prve godine imas 13 000-14 000,a nakon trece vec imas isto kao i u zivotnom nakon 15 god. Meni osobno je zivotno bez veze,ali svatko ima svoje misljenje, ako ti se nesto dogodi netko drugi dobije lovu,bezveze, a makon sto docekas tih 15-20god dobijes sicu. Da si te iste novce okrenuo u fonu dobio bi puno puno vise.

Sada su fondovi No.1,jer ti ne treba neko veliko znanje,malo ocjenis koliko su ti prihodi,koliko mozes izdvojiti,pogledas ulazno/izlazne naknade i odlucis se za jedan koji ti se cini u redu. Ako volis riskirati ulazi u dionicke ako si manje sklon riziku onda mjesoviti. Ili si napravis strategiju da jedni pokrivaju druge pa ulozis u vise fondova. Kada prerastes fondove,malo citas i gledas pa skocis u dionice...