View Single Post
Staro 31.07.2007., 15:39   #127
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Ma šta kukate ****ice kad vam moram tako reć...
Ti se žališ na 500 kn za jedno dežurstvo od 12 sati..
To je 40 kn po satu,ej!!
Meni prijatelj radi kao vodoinstalater po 10 sati u firmi za 21 kn po satu i radi tako da čin dođe doma ode spavat,nema snage sjedit,a ti se tu žališ na 40 kn po satu za sjedin na stolici i igrat solitaire,pit kavu i jest sendvič?!
Šta neki ljudi rade za puno manje novca od prčkanja po windowsima,a vi dižete pare ko mutavi...sramite se,ne dizanja para nego stava ko da ste na Mars otišli fićom.
Jadni vi ubio vas rad za instalirat windowse i uze 300kn..
Meni se otac diže u 2,3,4 ujutro pa vozi do zadra,dubrovnika,šibenika...,istovari 10ak tona i nazad za plaću od 6000kn,i može bit sretan šta ima posap i tako je svima dok je u državi 350.000 nezaposlenih neračunajući još kojih 50.000 kojima se neda radit..
bože vas sačuvaj..
Lijecnicko dezurstvo (aktivno) ne bi smjelo biti placeno ispod 1,5-2 kkn netto.

Vodoinstalater za 21 kn/h?!?

A za 40 kn/h nocu ne radim - dam 50 kn/h da me ne dizes i da se mogu igrati s djetetom.

Stvar je jedna: stanje trzista nema uvijek direktne veze s placama (zato kazem i da je problem u poslodavcu) te su stoga lijecnici potplaceni, ali i samim time ih se ne treba uzimati u ozbiljnu raspravu.

To sto neki ljudi rade danonocno za koliko-toliko normalne place je lose. To sto ima 300k nezaposlenih je isto lose. Ali mi imamo kontinuirane natjecaje za ljude (IT sektor) i ne mozemo ih naci. To sto ih je 300k na burzi meni svejedno, kao sto mi je svejedno (donekle, naravno) sto lijecnik ima 500 kn za svoje dezurstvo kad pisem fakturu za nocni rad. Oni koji me imaju pravo nocu buditi jako dobro znaju zasto to rade, a jos bolje znaju koliko to placaju.

I da se razumijemo: dizanje windoza jos i nije toliki problem koliki rad s ljudima. Puno cu lakse potrositi cijelu noc pokusavajuci rijesiti sitan problem dobrom prijatelju besplatno nego nekome otici danas popodne reinstalirati AV software za ne znam kakvu lovu.