31.07.2007., 14:44
|
|
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Autor horza
40kn/h * 160h/mj = 6400kn - PDV = 5245kn brutto. to je nešto više od 3500kn netto mjesečno uz punu satnicu. dakle, ako 8h dnevno radi za 40kn/h i sve to uspijeva fakturirati (dakle, ima 8h efektivnog radnog vremena - teoretski je to nemoguće), ima mjesečnu plaću od 3500kn. meni su stanarina, režije i klopa minimalno 3000kn mjesečno. i ne mogu si priuštiti rad za 40kn/h. a vjerujem da tako razmišlja i iggy i svi koji znaju što znači zaraditi plaću (za razliku od posla u firmi u kojoj te netko plaća bez da ima pojma koliko mu profita generiraš). dakle, ono... ja ne želim raditi za 40kn/h, jer koliko god radi, to nije dovoljno za preživjeti. da, za toliko se može raditi kada živiš kod roditelja, ili su ti krov nad glavom i/ili auto pali s neba. kada si čovjek mora svaki mjesec zaraditi za život i netko mu kaže da se precjenjuje i da može biti sretan što nije nezaposlen... znaš ono... u najmanju ruku mu je krivo. zaposlenost nije stvar "sreće". to je stvar rada i volje. po pitanju nezaposlenosti u RH - posla ima za onoga tko želi raditi. možda nema u njegovoj županiji, možda nema u struci, možda nema za plaću koju smatra da treba imati za svoje znanje/iskustvo/tržišnu vrijednost, ali posla ima. tko radi, ne boji se gladi.
inače, ako ti prijatelj zarađuje 24kn/h kao vodoinstalater, mislim da nije dobar vodoinstalater. kao što niti informatičari koji pijuckaju kavu i uzimaju 300kn za instalaciju windowsa nisu dobri informatičari.
|
Nemožeš biti loš ako se svaki dan izmučiš da nemožeš stajat,a to što se taj posao ne cijeni koliko bi trebao kao i većina poslova to je problem države..
I tih 40kn po satu,tj 500kn po dežurstvu mislim da to ide direktno na ruke..
|