View Single Post
Staro 31.07.2007., 14:39   #107
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Ma šta kukate ****ice kad vam moram tako reć...
Ti se žališ na 500 kn za jedno dežurstvo od 12 sati..
To je 40 kn po satu,ej!!
Meni prijatelj radi kao vodoinstalater po 10 sati u firmi za 21 kn po satu i radi tako da čin dođe doma ode spavat,nema snage sjedit,a ti se tu žališ na 40 kn po satu za sjedin na stolici i igrat solitaire,pit kavu i jest sendvič?!
Šta neki ljudi rade za puno manje novca od prčkanja po windowsima,a vi dižete pare ko mutavi...sramite se,ne dizanja para nego stava ko da ste na Mars otišli fićom.
Jadni vi ubio vas rad za instalirat windowse i uze 300kn..
Meni se otac diže u 2,3,4 ujutro pa vozi do zadra,dubrovnika,šibenika...,istovari 10ak tona i nazad za plaću od 6000kn,i može bit sretan šta ima posap i tako je svima dok je u državi 350.000 nezaposlenih neračunajući još kojih 50.000 kojima se neda radit..
bože vas sačuvaj..
40kn/h * 160h/mj = 6400kn - PDV = 5245kn brutto. to je nešto više od 3500kn netto mjesečno uz punu satnicu. dakle, ako 8h dnevno radi za 40kn/h i sve to uspijeva fakturirati (dakle, ima 8h efektivnog radnog vremena - teoretski je to nemoguće), ima mjesečnu plaću od 3500kn. meni su stanarina, režije i klopa minimalno 3000kn mjesečno. i ne mogu si priuštiti rad za 40kn/h. a vjerujem da tako razmišlja i iggy i svi koji znaju što znači zaraditi plaću (za razliku od posla u firmi u kojoj te netko plaća bez da ima pojma koliko mu profita generiraš). dakle, ono... ja ne želim raditi za 40kn/h, jer koliko god radi, to nije dovoljno za preživjeti. da, za toliko se može raditi kada živiš kod roditelja, ili su ti krov nad glavom i/ili auto pali s neba. kada si čovjek mora svaki mjesec zaraditi za život i netko mu kaže da se precjenjuje i da može biti sretan što nije nezaposlen... znaš ono... u najmanju ruku mu je krivo. zaposlenost nije stvar "sreće". to je stvar rada i volje. po pitanju nezaposlenosti u RH - posla ima za onoga tko želi raditi. možda nema u njegovoj županiji, možda nema u struci, možda nema za plaću koju smatra da treba imati za svoje znanje/iskustvo/tržišnu vrijednost, ali posla ima. tko radi, ne boji se gladi.
inače, ako ti prijatelj zarađuje 24kn/h kao vodoinstalater, mislim da nije dobar vodoinstalater. kao što niti informatičari koji pijuckaju kavu i uzimaju 300kn za instalaciju windowsa nisu dobri informatičari.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote