View Single Post
Staro 31.07.2007., 11:51   #41
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Oprostite mi nisam pročitao sve postove jer sam ipak nešto htio naglasiti.
Windowsi moraju dalje to je jedina logična stvar i u marketinškom i , u
programerskom smislu. Ja imam vistu otkad je izašla i updatam je regularno....
i mogu reć da je pouzdano najsigurniji windows ikad..... I bez po beda sam npr. isključio win defender (koji istina i nema prevelike koristi)....
To što je netko rekao da Uac pita svako malo se isključi samo tako.
Pa nemojte zaboravit kako je xp bio najveće sranje ikad kad je izašao..... bugovit do bosne (jajca ) a zahtjevan ko čudo (za one kompove onda fkors) Ista situacija je s vistom kad se radi o zahtjevnosti , ali sigurnost je vrhunska. Uz samo njezin firewall , koji sam namjerno za test stavio , i spywareblaster , spybot i par takvih , niti jedan jedini problem otkad sam je stavio, jer je u samoj jezgri popravljena. A u biti i performanse su fenomenalne ako uzmete sljedeće u obzir.
Namijenjena je kompovim , sa 2,3,8 jezgri itd , 2,4,8,16 gb rama ....... itd.
Reday boost , superfetch..... Dakle vidi se da je napravljena za budučnost kao što je xp onda bio. Samo što xp niti ima (PRAVI dx10 koji neće ni imat zbog virtualizacijske memorije, bit će zaobiđeno....) niti iskorištava više jezgri na pametan način......može davat najviše 2 gb rama jednoj aplikaciji ,
nema govora o ubrzanju stvari sa readyboostom i superfetchom......
Ima vista svojih aduta.. koji će se pokazat na jačim kompovima, koje xp ne bi mogo iskorištavat u dovoljnoj mjeri. A to da će 7 izać za 3 godine je
E i da se netko nebi uhvatio onoga što sam spomenuo onolike programe za sigurnost , važno je reć da Eu komisija nije dozvolila da ms stavi svoje takve........valjda monopola radi Ali u ovoliko vremena koliko je prošlo s vistom ona radi stalno istom brzinom čak se malo ubrza s vremenom , dok xp pukne po šavovoma nakon duljeg vremena , jer dok vista ima virtualnu mapu za smeće koja se briše, xp sve "guta" i ostaje u njemu....dok ne krepa.
Michel je offline   Reply With Quote