View Single Post
Staro 29.07.2007., 16:56   #57
Yoman
Premium
Moj komp

Yoman's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Možese napraviti bez problema... Stvar je samo u tome što nebi radila ovo što si ti zamislio ejr to tako ne radi jednpstavno inače tekući dušik, kisik i helij se prave metodom ukapljivanja, a ko nezna kaj je to - spozdiš ih na 120 atmosfera i onda ih ohladiš na sobnu temperaturu (nakon tlačenja zagrijani su na par stotina stupnjeva) i onda ih otpustiš u veliku posudu da se nahlo oglade kad se smanji tlak...

Sad je angradno pitanje - kaj mislite kroz kaj putuje taj plina na 120 bara od kompresora do ukapljivača?

Ajde dečki dajte malo se smirite s tim eksplodiranjima, kaj bi onda tek rekli na kisik u bocama za autogeno varenje, znate li na kolko je on stisnut i kroz što prolazi kad se s njim radi? Ja imam u podrumu "gumena" dakle fleksibilna crijeva koja mogu 20 bara izdržati prema tome...
sve sto si ti napisao stoji ali mi na pitanje nisi odgovorio
pa cu jos konkretnije napisat.
Dali je moguce napravit posudu kakva se inace radi za na proc u kojoj bi bilo 99.999999% tekuceg dusika i 0.0000001% zraka, koja bi bila zavarena (hermeticki) s obje strane i koju bi zagrijavao procesor a da ona nepukne?

Brijem da se ekipa previse zabrijava na te eksplozije jer su gledali filmice di ekipa hermeticki zatvori tekuci dusik u plasticnu bocu koja brijem nebi izdrzala veci pritisak od nogometne lopte

EDIT: evo sad sam procitao par puta tekst i skuzio da si zapravo rekao da se da napravit.
zasto mislis da nebi sljakalo kaj bi dusik izgubio temperaturu ili sto?
nerazumijem se bas u kemiju ali mislim da dusik nebi mogao prec u plin jer nema dosta mjesta za sirenje a sve dok je u tekucem stanju temoeratura mu nemoze porasti iznad 195C.

Yoman je offline   Reply With Quote