View Single Post
Staro 18.01.2004., 13:27   #7
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: KOPIRANJE DVD-a !!

Citiraj:
Originally posted by tin.
Kaj se tiče kopiranja DVD-a jedino smo mi Hrvati seljačine skupa s Albanijom (jer albanci neznaju kaj je DVD,a to je njihova prednost) zato kaj se to zbog naših dragih ***********nesmije pisati..Član sam na 20-ak foruma širom svijeta i tamo je kopiranje DVD-a za osobne svrhe (jer je PO ZAKONU DOZVOLJENO NAPRAVITI 1 KOPIJU ORIGINALA ZA POHRANU BILOKOJEG DVD MATERIJALA !!!!!)nešto sasvim normalno i samo po sebi razumljivo...kod nas...očito deeeebelo kasnimo za svijetom.Koliko ja znam i hrvatski zakonski akti dozvoljavaju,po međunarodnim zakonskim sporazumima,kopiranje DVD materijala u JEDNOJ kopiji.
Koliko je meni poznato, niti jedna zemlja (clanica WTOa i takvih udruzenja) nema u zakonu da je dozvoljena jedan sigurnosna kopija za privatne svrhe. Zakon o intelektualnom vlasnistvu vrlo je jasan po tom pitanju. Cak i u SADu je to zakonom zabranjeno, sudeci po zadnjoj odluci kalifornijskog suda protiv DVDxCopy softwarea.
Ako na DVDu pise da je zabranjeno raditi kopije doticnog diska (bilo za javne ili privatne potrebe), onda je to zabranjeno. To sto ce ti BSA/Interpol/Policija zazmiriti ako imas kopiju filma cijeg si vlasnik i originala, to je druga stvar.
Citiraj:
To kaj naš Drug Tito GPremec banira threatove o kopiranju DVD-a,...to je priča za sebe,na žalost...tak bu i ostalo....moral sam to reći jer se većina komunikacije nas na forumu odvija putem privatnih e-mail poruka pa i oni koji nekaj žele naučiti nema šanse da kaj doznaju....
Mogu ze samo zahvaliti sto me usporedjujes s Titom. Od svih diktatora ovoga svijeta, on je bio najdemokratskiji. Istina je da nisi smio reci da si hrvat i time se ponosis, ali ipak je bila neka vrsta diktature.
Iako se deklariras da si prevalio 30-tu odavno, cini se da nisi zivio u staroj jugi. Iako sam bio klinac za vrijeme Juge, sjecam se da su svi imali stanove, vecina ljudi i vikendice, vozio si auto... Svake zime sam bio barem tjedan dana na skijanju na Bjelasnici ili Rogli, a svako ljeto barem po mjesec dana na moru. Ako je preaznik padao na cetvrtak, onda je petak bio slobodan, a srijedom se radilo skraceno. Ako je kojom neprilikom praznik padao za vikend, onda bi pon-uto bili neradni.
Ne kazem da je za juge bilo savrseno, ali si mogao zivjeti bez da te birokracija kara za svaki radni/neradni dan.
Nemojte misliti da sam jogonostalgicar, ali bilo je dobro za vrijeme juge. U novoj nam dragoj drzavi ne funkcionira socijalna politika (ako je uopce imamo), tesko je naci posao, a o stambenom pitanju da i ne govorim.
A prisjetite se samo videoteka: po tjedan dana prije svjetske pretpremijere imali smo gotovo sve filmove u videotekama. Bilo je tu, doduse i kineskog titla. ali pogledao si film pola godine-godinu prije nego je dosao u kine. Ako ni zbog cega drugoga, onda ti usporedba ne valja iz doticnog razloga.

Ali,ako sto si i sam rekao, na drugim forumima se moze saznati sve o izradi backup kopjia DVDova u bilo koji format, a osobno svaki put preporucim www.doom9.org
Ne mora se bas na svakom forumu pricati o svemo sto sve zanima.
Citiraj:
A...onak usput...veće je kršenje zakona i Hollywood to masovno prati ako spomenete DIVIX kopiranje i sve vezano uz DIVIX (jer kao što vidim na drugim forumima od DIVIX-a bježe ko vrag od tamjana)nego izrada backup kopije DVD filma...Evo u Švicarskoj čisto glatko frajer ima problema s posuđenim DVD-om iz videoteke jer ga je platio i nemre ga skopirat....Denis Latin je goli ku** prema nama
Zapravo, spominjanje DivXa nije protuzakonito, jer DivX/MPEG4 nije nezakonit format. Protuzakonito je govoriti o filmovima na DivXu, i to prvenstveno mislim na one koji su zasticeni autorskim pravom protiv kopiranja.
Ako netko ne zna engleski toliko dobro da bi protumacio svoj problem na eng forumima, onda imate moju najtopliju preporuku da se prosetate do redakcije BUG i kupite sve starije brojeve u kojima su u vise navrata detaljno opisivali kako kopirati DVDove u bilo koji od formata.

To sto ja zatvaram thread na kojem se spominje kopiranje DVDova nije zbog moje osobne zloce ili pakosti, vec zato sto smo u PCEu prije nekog vremena tako odlucili. Zatvaranje threada bez kazni.

Uostalom, da citiram tvoj zakljucak sa tvoje stranice:
http://web.vip.hr/tin.stekovic.vip/Page_3.html
"Kriticari su puni govna...zar ne ?"

Zadnje izmijenjeno od: gpremec. 18.01.2004. u 13:45.
gpremec je offline   Reply With Quote