Prvo, ti vrlo dobro znaš da na ovom forumu 95% posjetitelja računalo isključivo koristi za igre, te eventualno multimediju, plus tu i tamo DVD ripanje i slično, tako da sumnjam da će se itko javiti, no to ne znači da masa ljudi nema potrebu za više od 2GB rama (evo, mene samo u proteklih 5 sati zvalo na mob troje ljudi koje koristi 4GB rama u kompovima, i to kod kuće, budući da svi rade kao freelanceri).
Drugo - ne nisam zaboravio da se nekad koristilo 128Mb rama Photoshopu (pa i manje) dok se radilo sa A4 ili A3 fajlovima na 300dpi (A0 bi već išao na 150dpi uglavnom, nema nekog smisla taj format držati na 300, osim u nekim iznimnim slučajevima), no isto tako nisam zaboravio vrijeme kada se pri stavljanju blura na takav dokument išla piti kava. Naravno da više rama nije OBAVEZNO, ali olakšava rad, ubrzava rad, omogućuje puno komotniji multitasking itd itd. (da ne govorim o ušteđenom vremenu - samo vrijeme koje mi uštedi takva količina rama isplati te dodatna 2GB rama unutar jednog posla).
Ok, ti nemaš potrebe za više od 2GB rama, ali postavljaš stvari kao da je potreba za 4GB rama nešto užasno opskurno i da praktički nikoga osim 2-3 luđaka ne tiče, a to jednostavno nije istina. Uostalom, ram je danas toliko jeftin (ja sam 2GB rama u 12 mjesecu platio oko 2000kn, a danas isti taj pack košta oko 600kn), tako da se svakome tko ima imalo koristi od +2GB rama isplati ubosti još koju pločicu. Potreba za ramom se neće smanjiti, nego će samo rasti, tako da to sigurno nije bačena investicija.
I oprosti što nisam apdjetao sig od 12 mjeseca, nije da čim stavim nešto novo u komp idem trčati mijenjati sig na forumu.
Dakle, još jednom - ja nigdje nisam rekao da on mora staviti 3 ili 4GB rama u tu konfiguraciju (čak sam i nadodao kako čisto sumnjam da ima potrebe za time u njegovom slučaju), samo sam htio naglasiti kako smatram da je plaćanje price premiuma za taj proc neisplativo, i da je bolje uzeti jeftiniji C2D, a ušteđenu lovu pridodati nečemu drugom (bio to HDD, bio to bolji monitor, bio to dodatni ram, pa makar bio to alkohol i čevapi).
I btw. ja se također nemam namjeru svađati (uostalom s tobom se češće slažem nego ne), samo mislim da si me malo krivo razumio - ja uopće ne polazim od pretpostavke da oni koji imaju 2GB rama ne rade ništa drugo osim igranja, i stvarno ne znam na koji način si tako nešto uspjeo iščitati iz mojih postova. To mi je potpuno nejasno (osim ako ipak nekako na silu nisi htio ovo skrenuti na svađu, ne

).