View Single Post
Staro 28.07.2007., 16:09   #4
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Slažem se za napajanje. Cooler bih vjerojatno uzeo neki jeftiniji (tipa Freezer), no vidim da se "ima para", pa to i nije toliko važno. No, ipak mislim da se više isplati ići na neki jeftiniji C2D proc - ukoliko sin koristi komp isključivo za igre i multimediju IMHO nema nikakvog smisla plaćati price premium za toliko marginalno bolje performanse (koje on apsolutno neće osjetiti u svakodnevnom radu). Na taj proc bi išao samo ako se polu-profesionalno ili profesionalno bavi 3D modelingom / redneriranjem / animacijom, ili eventualno video editingom / compositingom.

Što se pak diskova tiče - više se isplati uzeti model od 320GB, budući da je kod tih modela cijena po GB najpovoljnija. Ne znam, IMHO bolje je uštedjeti pare na procu i tu lovu nadodati ili za još rama (no opet, ako se samo igra, još neko vrijeme mu neće trebati više od 2GB), ili pak nadodati za bolji monitor (ukoliko se sada uzima i monitor). U svakodnevnom radu će puno više osjetiti razliku između boljeg i lošijeg monitora, nego između E6750 i nekog jeftinijeg C2D procesora (u biti on praktički neće osjetiti da ima taj bolji proc u kompu, to je po meni čisto bacanje love - osim ako se ne vrte neke od 3D aplikacija i sl.).

Znam da si pitao savjet za napajanje, no nekako me bode u oči taj proc i disk, pa sam morao komentirati. Inače je Seasonic S12 430W izvrstan izbor - odlično napajanje, iznimno tiho, vrlo snažno, stabilno, efikasno...nemaš što puno razmišljati.
gorluk je offline   Reply With Quote