Neću previše komentirati izbor monitora (manje-više su ti 22" modeli slični, a i uzeo si jedan od boljih, tako da je za 22" izbor sasvim ok), ali samo bi se osvrnuo na procjenu "boja" u dućanu. Moram ti odmah reći kako je to jalov posao, i bolje je izbjegavati sličnu praksu u ubudćnosti. Letimičan pogled nekoliko modela u dućanu ti neće pomoći da utvrdiš koji ima kvalitetniju sliku, bolji prikaz boja i sl (osim ako se ne radi o ogromnim razlikama, no i tada je teško reći koliko je taj "bolji" model stvarno bolji). Najteže je odrediti kvalitetu prikaza boje određenog LCD monitora, pogotovo pri osvjetljenju kakva imaju dućani.
Većinu korisnika će određeni odnos brigthenssa i kontrasta navesti da pomisle kako određeni model ima "bolju boju", a u stvarnosti taj model može imati lošiji prikaz boje. Nadalje, pravilno kalibriran monitor će uvijek izgledati kao da ima "lošiju" boju od loše kalibriranog monitora (no ta stavka je važna samo ako radiš poslove vezane uz boju - znači grafički dizajn, obrada fotografija, video itd.).
Uglavnom, samo hoću dati tip za ubuduće, a što se tiče izbora modela - mislim da nisi puno pogriješio ako si htio 22" model (iako mislim da bi puno bolje prošao da si uzeo onaj Philips 20WB7ES koji se prodaje na forumu za 2700kn - doduše ja mislim da je ta cijena previsoka, budući da toliko taj model dođe bez PDV-a, no kako se na tržnici cijene ne komentiraju...no svejedno, mislim da je i taj za 2700bolji izbor od 22" TN modela za 2500kn).