View Single Post
Staro 27.07.2007., 14:52   #80
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ja svima naplacujem ocu majci sestri babi didi ma svima nema milosti
bogatima vise, siromasnima manje ali svi mi moraju platit jer nisam ja svoje znanje na cesti naso (da ne govorim o svim frustracijama i zivciranjima dok se nesto novo nauci) + vrijeme kosta
mogao sam bit doma sa sinom i zenom ili setat ili spavat (ovo je najcesce)
tako da je moja preporuka svim kolegama informatickim-mehanicarima (na crno) ne dajte da vas gule, ako ide spika "joj bas sada nema ni kune" ti opalis kontru "pa dojdem ja sutra po novce nije problem" (tu se morate pazit da vam ne izleti ona famozna recenica "ma nema veze nista vas to ne kosta")
a ako ne definirate cijenu na pocetku odma je povecajte za 100 kn od zamisljene pa ako pocnu cvilit smanjite za tih 100 kn i svi sretni
vi sta ste dobili onoliko koliko ste zamislili a oni su streti sta su prosli za 100 kn jeftinije

naravno stalne musterije imaju popust (na kolicinu virusa ) i spešl tretman ali i one placaju
100kn je 100 kn (ako je to nekom sica evo ja se dragovoljno javljam da primim od njega tu sicu moze u kesu ili preko racuna)

jos jedan mali savijet koji je jedan od kolega vec spomenija, a to je da
ako je moguce nakon friske instalacije svega (i svacega ) napravit sliku sistema i pomogucnosti je maknit sa diska (cak i zasticene zone diska nisu ucinkovite kad ih profiji uvate u ruke) i onda kada sve ode u tri krasna kufera i svi grebu malter PC-ju ti ljepo upilotas sa boot diskom napravis povrat slike i gle sve radi ko da je frisko instalirano (a i je) a cjela operacija je trajala cca 15 min ma nek je 45 min puno je bolje od sve iz pocetka + sta takve operacija kostaju od 200 do 300 kn (u mojoj maloj klinici)

mala opaska na prosle slucajeve
ne znam za vas ali pokajnici su mi naj drazi (to su oni koji odu kod nekog drugog koji je jeftinij a bolji) pa se placuci vrate
e takve tek zenim za dobar dan im uzmem 100 kn.

eto toliko za sada od vaseg zlog infomehanicara

e jos i ovo
uzmi te im 1000 eura za paljenje monitora ali nemojte krast ili mjenjat hardver ljudima koji ne razlikuji mis od tastature (po principu nova tvoja grafa meni jer ti ne kuzis sta je to graficka uopce pa ce ti moja stara bit skroz ok)
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote