Citiraj:
Autor zika
Pa sam izrezao bocnu stranicu i stavio plexi na koji sam nesto gravirao, nije mi ispalo bas kako sam zamisljao, plexi nije bas ravnomjerno zbrusen nego se vide one crte od brusenja, ak ima tko kakav prijedlog kak da to sredim neka kaze.
Jos moram sredit rubove rezanog lima i naravno cijelo kuciste ocistit od prasine i bocne stranice malo pobrisat da ne budu tako zapackane.
.......
Budući da sam se malo zeznuo u polozaju ovog graviranog zmaja (skroz sam zaboravio da mi tu ide kavez za optiku i diskove), kaj mi predlazete? Dal da u prednji kut kucista stavim jednu neonku da ga lijepo osvjetljava jer je sad samo pola slike osvjetljeno i dali da pofarbam jos i ove plastike kaj sluze za zatezanje optikanera i diskova?.....
|
Za sredjivanje rubova lima uzmi produzni kabal (najjeftinij koji ima MADE IN CHINA) i povadi iz njega zice, a onaj "omot" (onu gumu sto ih drzi ka okupu) iskoristi kao keder.
A za ovo sto ti je gravura izasla preko kaveza za dskove i optiku se i meni zamalo desilo, izrezao sam previse lima, ali sam na daj dio (preko kaveza) izgravirao logo PCE-a tak da sam to koliko toliko prikrio.
Za izjednacavanje gravure sam koristio stomatoloske celicne borere. Otisao sam do jedne zubarke i pokupio one sto je htjela baciti (njoj vise nisu mogli posluziti). Oni su jako tanki i pogodni za precizne radove, pa malo sa njima popravi.
PRVO IZVJEZBAJ MALO NA NEKOM DRUGOM KOMADU PLEXIJA jer su oni jako mali i pri najmanjem pritisku prave duboke zazore.
Za osvjetljenje gravure sam ja uradio nesto drugo (pogledaj thread "Milentije's mod").