Tema: Linux Ubuntu
View Single Post
Staro 26.07.2007., 20:50   #1
vita
Premium
Moj komp

vita's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Linux Ubuntu

Već dugo nastojim instalirat linux i evo napokon imam vremena.
Prvo ne znam puno oko tog sustava.
Jedino znam instalirat ga, a sad neke cake koje dođu usput ne znam, pa sam mislio ako može da mi znalci s ovog foruma pomognu.
Vidim da ima tema o linuxu, ali trenutno mi je bitno kako linux instalirat, pa sam mislio kasnije čitat postove koji se nalaze među kategorijom operativni sustavi na ovom forumu vezane za linux.
Eto prvo pitanje glasi, da li mogu instalirat linux zajedno kao dual boot jel, zajedno sa XP-om.
Naime znam instalirat posebno ako imam jedan hard disk.
Da li kad se instalira linux kao dual boot sa xp-om, kad sam u xp-u, u exploreru, da li vidim particije na kojem mi je linux.
Imam dvije grafičke kartice, ati 1600pro i n-vidia 6200.
Zašto sad spominjem grafičke kartice, jel sam jednom skinuo driver za iste, i nisam skužio kako se instaliraju driveri za grafičku karticu kod linuxa. Ono kod windowsa je valjda windows installer, i onda samo next itd... , a tu mi se čini da je kod linuxa drugačije.

Eto za početak me samo ovo zanima i nadam se da će možda post biti koristan i drugima i ljudi postajte na ovu temu ako želite, znači neka pitanja vezana za ovaj thread.

zamolba, onaj tko postavlja pitanja ako je moguće ikako da napiše naziv pitanja radi lakšeg snalaženja

Zadnje izmijenjeno od: vita. 28.09.2007. u 15:11.
vita je offline   Reply With Quote