Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Autor DDTdoo
Baš me zanima dali ćeš uspjet rješit ¨NTLDR is missing¨ itd,
Kad već imaš više hd-ova mogao si popravit tj reinstalirat XP samo na tom hd-u, a ostale privremeno isklučit iz kompa, ovako si zbutao=zeznuo dosta toga (po mojoj procjeni) jer još imaš i vistu, ok nju si popravkom buta naknadno izeditirao, ali problem ¨NTLDR is missing¨ ti je vezan za disk s XP-om, a javljat će ti non-stop greške vezane za mbr, podizanje Xpa kao prvog Osa nemoguće.
Savjet, radi samo na hd-u s XP-om, ostale hd privremeno isključi, proguglaj i na netu nađi fixntldr.exe programčić, ispržiš ga kao but.disk, pokreneš ga i s njim rješiš problem XP diska, digneš XP i napraviš si backup onog što ti je važno (preporuka Acronis) mada si to mogao i s vistom i hd-ima uklučenim prije modifikacija, osnovni savjet kod problema ¨NTLDR is missing¨ je bio kako nekako osposobit OS da se digne, spasit podatke i nanovo format/reinstal, ali kako imaš i vistu, spasi ono šta nemaš ili ti je važno i reinstal XP ali samo sa jednim diskom(XP) slave, nakon toga uključi disk s vistom i njenim butom si rješi podizanje.
Osnovno pravilo je da uvjek instaliraš najstariji (generacijski) OS , a ti ih još ni nemaš kao multibut na jednom disku već više diskova pa ti je lakše, kad poštelaš da ti sve šljaka kako treba opičiš image toga na nekom mediju/hd-u i kad nešto ode, lijepo vratiš 
|
Hvala ti na opširnijem postu. Sve to što si rekao mi je u glavi, ono ne bi znao to toliko ni napisat. Ovako da krenem od fixntldr.exe , ne sviđa mi se, imam ga i jučer mi je napravio 15 boot.ini select, tj odabira pri bootanju, i još na talijanskom, evo ntdlr se može fino popraviti kroz recovery consolu, tamo gore piše kako, inače sam uvijek isključivao ostale hard diskove pri takvim instalacijama, ali nije mi se dalo ovaj puta, dopizdilo mi, i kad nekom budem popravljo ili radio takve stvari, pitam se da li bi svatko dopusti da mu se otvara kučište.
Nije loše kad se popravlja pri. neki popravak mbr, boota isključiti ostale diskove slažem ajde, možda to nije toliko ni bitno.
Mislim ntdlr je sređen, kopiro sam s drugog windowsa xp te datoteke.
Uf baš volim ovakve rasprave, mislim manje više znam sve to, ali fora je čut tuđa razglabanja.
Acronis također besprijekoran program, meni zasad najbolji backup alat.
Jesam radio image particije dosad ali nekao mi je jednostavnije srušit windowse, nego vračat pojedine podatke sa image na c windows particiju.
E i ovo mi odlično Cataphract gore je to napiso Recovery Console, logiraš se kao Administrator i otipkaš: copy x:\i386\ntldr c:\, gdje je X: slovo optičkog pogona u kojem je XP cd.

Zadnje izmijenjeno od: vita. 25.07.2007. u 22:59.
|