View Single Post
Staro 23.07.2007., 15:52   #6
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Nema nikakvog smisla stavljati 7900GS u tu konfiguraciju. Za aplikacije koje je naveo 7300 je i previše (eventualno bi Afteri imali koristi od bolje kartice zbog OpenGL-a,ali to je u ovom slučaju IMHO zanemarivo, puno bolje je te pare uložiti negdje drugdje).

To masterpain: mislim da ti je budget mrvicu premali za to što želiš. Naime tih 4000kn zaradiš s dizajniranjem 2 flyera, ili monitranjem priloga od koju minutu, znači radi se o poslu-dva, a razlika između onakve konfiguracije ili neke poštene C2D će se definitivno osjetiti u svakodnevnom radu. Mislim da bi trebao uložiti tih 6000kn (barem) za konfiguraciju, te ubosti pošteni monitor (naime Samsung 206BW nikako nije "pogodan za Photoshop" - to je monitor s TN matricom, 6-bit bojom, lošim kutevima gledanja itd.). E sad, ukoliko se ti ne namjeravaš "baviti" grafičkim i / ili web dizajnom, montažom, compositingom, 3D-om i sl., odnosno ako ne namjeravaš zarađivati novac s njima, onda ok, 4k kn je dosta za komp za "igranje" odnosno učenje tih programa.

I moram te odmah obeshrabriti - ni C2D E6600 s 2GB rama nije svejedno kad istovremeno otvoriš Premiere, After Effects, Photoshop i Illustrator - za tako nešto trebaš nafilati komp s 4GB rama.

edit: ovo od Razera je puno bolje, samo bi na tvojem mjestu obavezno skupio love za bolji monitor.
gorluk je offline   Reply With Quote