Bok,
Ovako imam jedno pitanje vezano uz napajanja i potrošnju el. energije. Ono što me zanima jest koliko u 24 sata potroši jedno napajanje od 350W. Ako uzmemo da to napajanje u 3 sata (cca) potroši 1kW energije to bi ispalo da u
jednom danu potroši 8kW. Ako to podjelimo na dnevnu i noćnu potrošnju to ispada 1.10 kn preko noći 3.90 kn preko dana. Izračunato ako je 1kWh preko dana 0,74kn a preko noći 0,39kn s time da je dnevna od 08-22 a noćna od 22-08. To ispada 5,00kn dnevno a prema tome 150,00kn mjesečno

. E sad meni se čini da sam se negdje gadno zaj*** jer je to fakat dosta. Ono što ne znam je da li snapajanje uvijek vuče 350W ili je do max koji može povući ovisno o opterećenju.
Ovdje je konkretno riječ o serveru, AMD na 2200, dvije pločice DDR-a sve skupa 768MB, jedan disk, jedan CD-ROM, modem i grafulja Radeon 9000. Taj server većinu vremena nema nikakvu aktivnost tj. ostala računala na domeni nisu upaljena. Podesio sam da ode u standby nakon 1 sat, diskove gasi nakon 30 min.S obzirom da je namjenjen kao server bez veze mi ga je gasiti i paliti kad mi treba, to tada gubi svoju svrhu.
Molio bih ako mi netko može malo podrobnije objasniti da li sam fulao u kalkulaciji ili je ipak to tako.
Hvala.