View Single Post
Staro 21.07.2007., 20:24   #75
Sino
Premium

Sino's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Imam frenda koji ima neku malu trgovinu u kojoj prodaje od telkaci, mobiteli, anteni ,,,do kompova - gotove konfiguracije i neki djelovi kao graficke, disk, ram. Kad ljudi kupe konfiguraciju, naravno prazni komp, on im preporuci mene da i m to napunim. Sve je to ok kad je konfa u redu, no slucaj od prije par dana. Instaliram winovze na konfu i nesto kao ne moze skopirati neki fil, pa opet nemoze, pa probas testirati ram preko floppy-a, pa niti to bas neide...dojdem drugi dan s posla, probam ponovo, windowsi prodju , ma super. No, instalacije raznih dodatnih programa kao winamp, bs player itd itd stekaju kod instalacije. Onako, sa sumnjom zakljucim da je maticna u k**cu. Javim ja njemu kaj je problem. Dofura on meni novi komp. Napravim sve iz prve i ofuram PC kod kupca i napravim sve zivo. Od prijave na internet, instalacija p/s/c Hp. Objasni kako to sve radi. Kupac ima oko 120kg. Doceka me samo u kratkim hlacama, a kod upoznavanja racunala mu kaplju kapljice znoja na oci, non stop se brise, za popizdit, najradije bi se smijao do suza. Naplatim si 200kn . No, ja sam potrosio nekih 5 sati dok nisam skuzio da je onaj prvi komp ima neispravnu plocu. Naravno, kod tog frenda dobijem uvijek neku robu po nbavnoj cijeni tak da nije bed. Ali kako bi ,recimo, nekom ko bi kupio komp , recimo u Pevecu, pa da se desi takva greska, kako bi covjeku mogao naplatiti tih 5 sati ***ade oko kompa? Meni je vise bitno da je moja dijagnoza tocna, a sad dal ce mi to tko platiti...
***ano je biti serviser racunala... x puta popusis. Jos dok naletim na familiju gdje nitko u kuci nema pojma o kompu...zlo mi je. Vec znam da ce me za dva tjedna zvati.
Sino je offline   Reply With Quote