evo, meni danas dosao komplet:
Gigabyte M57SLI-S4
3600+ X2 brisbane
2x1GB Kingmax 667Mhz
oke, sve je bilo lijepo poslozeno (kabli, 1 usisni vent 80mm, 1 ispusni vent 120mm, na procu box cooler), udjem u bios, namjestim postavke i odem pogledat temperaturu kad ono 60°, wtf? restartam komp, opet udjem u bios, temp je na 110° i raste do 125° (haha), oke, senzor laze...
nisam se obazirao na temp, instalirao sam windowse na stock taktu... i onda idem malo OC-at, bez dizanja napona dignem ga na 2.6Ghz, udjem u colin dirt i nakon 2 min se ugasi masina, opet wtf? probam cooler na procu, a on vreli, skoro sam se opekao
mislim, nisam se nadao da ce ga box drzat na nekoj niskoj temperaturi, ali hej, meni je u prijasnjoj konfi box cooler drzao san diega 3700+ OC-anog na 2.8Ghz sa 1.45V ispod 45° u loadu, a ovaj se vec uzario na 2.6ghz sa stock naponom... buduci da nemogu odrediti tocnu temperaturu (svaki program pokazuje svoju neku blesavu vrijednost) neznam do koje je temperature dosao proc da ga je ploca ugasila... sad sam ga stavio na stock takt i spustio napon proca na 1.2V, valjda bude dobro, ali i dalje imam osjecaj da se jako grije, cooler je prilicno topli, cak vruci...
nisam mislio da se to tako grije, ocito budem morao kupiti neko bolje hladjenje
EDIT: e da, zaboravio sam napomenuti da je i heatsink na chipsetu prilicno vreli