View Single Post
Staro 20.07.2007., 13:15   #57
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor drupci15 Pregled postova
...
prije nekih godinu dana čistio sam komp (od virusa i gluposti) jednom odvjetniku u zg i kad je bila stvar gotova pita me za cijenu a ja ono 100kn, čovjek mi je dao 500kn i nadodao kako ja naplaćujem svojim klijentima svoje znanje tako naplati i ti meni....
i odonda mi nikad više nije bilo bad reć cifru za posao
Došao sam jednom stalnom klijentu i naplatio mu 50 kn za par klikova. Doslovno. I to sam bio samo svratio na putu u birtiju. Čovjek mi stavi u džep 100 kn i kaže mi da ga ne vrijeđam jer me neće sljedeći puta zvati. Bilo je to prije dosta vremena. Od tada za tih par klikova naplačujem razmjenom usluga. On pruža uslugu koja mi redovito treba i to hoda baš lijepo. Dobro njemu, dobro meni.

Nemam baš puno klijenata. Nisu niti redoviti jer im komp jednostavno radi. Svi su zaštićeni kako treba i imaju postavljene sve potrebne automatike. Ali se ne žalim. Ionako sam lijen za to. Ne da mi se gurati glavu u tuđi komp poslije posla. Radije gurnem glavu u CoD2. Svi klijenti su stalni, preko preporuke i svi znaju koliko naplaćujem. Zato nemam nesuvislih poziva.

I svi oni su došli meni nakon onih koji naplaćuju 100kn, susjeda i nećaka. Sorry ali niti ja ne cijenim rad koji naplaćujete 100 kn. Iskreno mislim da je i to daleko previše. Jednom mom rođaku (nakon dvije godine smo skužili da smo rod) je momak složio komp i instalirao Win. Sve skupa cijena dijelova i kakvih 100 kn. Dvije godine komp nije radio kako treba (loši dijelovi, loše složeni). Morao je još meni dati oko 1400kn da to proradi.
RAK je offline   Reply With Quote