Citiraj:
Autor Xedni
A čest slučaj su osobe koje stoje pored tebe i tokom tvog posla zapitkuju:
A šta je to, a jer ovo mora tako, a zašto je sad crno, oće valjat to....
Takvima treba naplatit skuplje... LOOOL
|
Ako išta mrzim, onda mrzim kur*enje samozvanih informatičara. Ovo se ne odnosi samo na tebe, nego i na ostale koji bi "ovima ili onima" naplatili više zato što su ovakvi ili onakvi.
E pa ja bih vama pljunuo u jelo da dođete u restoran u Armani odijelu, napravio bih vam kuću da se sruši za godinu dana i to masno naplatio da ne znate šta je tlocrt, napravio bih vam loše plinske instalacije da vidim da ste neki bogati šminker sa vrijednom kućom, u auto bih vam ugradio chip tuning tako da eksplodira za mjesec dana da ste neki balavi tatin sin itd.
Meni je stari neki dan izvalio "flat rate" misleći na lcd monitore. Pa šta!!!??? Vi ćete doći kod njega i nećete znati šta je tlocrt, pa će se on odvaliti od smijeha (i usput vam napraviti lošu kuću i masno naplatiti). Ali neće, zato što ne podcjenjuje druge ljude i njihovu struku.
Usput, radite ilegalno, varate državu i ne plaćate porez.
Ja sam apsolutno za to da se cijeni svaki posao, tako i ovaj. Zato, vi koji naplaćujete male cifre, znajte da radite ilegalno, varate državu, ne plaćate porez te kršite zakone. Bar onda naplaćujte kako treba tako da ne radite dumping cijena ostalima koji rade pošteno, koji su osnovali tvrtku i koji se bore za svakog klijenta.