Ako mene pitate-printer izgleda profesionalno i elegantno.na ovom printeru se više-manje sve izvlači te je dizajnerski i funkcionalno dosta dobro i jednostavno riješeno:
Unutar samog printera nalazi se "sklopka" prema kojoj možemo prilagoditi način ispisa (debljina papira odnosno-jeli običan ili foto papir)
Nije baš prepraktično,al ajd...oprostit ćemo im ovaj put :wink
Slijedi mali opis konzole:
S lijeva na desno: tipkica za održavanje (čišćenje tinti i slično) , prilagođavanje stranici, brzo skeniranje,kontrolne diode za pogreške u sustavu i nisku razinu tinti,odabir vrste papira (A4,A4 photo te 10x15 photo),led indikator količine ispisa,direktno kopiranje sa skenera (crno-bijelo),direktno kopiranje sa skenera (boja),otkazivanje svih događaja te on/off.Nije ništa posebno al ni loše za tu klasu.
Printer na sebi ima i pictbridge koji bi trebao omogućavat ispis fotografija sa digitalnog fotoaparata.Nažalost,čini se da moj K750i/W800i nije baš podržan pa mi samo javlja E9 grešku...to ću još malo proučit.
A sad dolazimo do najzanimljivijeg-ispis teksta i fotografija.No tu ima jedan problem-nemogu to prenjet na PC bez da izgubim na kvaliteti fotografija.Stoga ću vam malo opisat vlastitim riječima kakav je sam printer i skener u normalnoj upotrebi.Printer je jednom riječju-odličan.Slike su vrlo dobre,nema "šuma" nit boje odskaču od originala.Neke slike su bile malo svjetlije ali ništa primjetnije.Printanje na foto papir traje otprilike minutu što nije baš ono što proizvođač kaže,ali nije baš ni tako loše.Ispis normalnog teksta je nevjerojatno brz (testna stranica je bila ispisana u roku 5 sekundi-normalne postavke).Što se ispisa slova tiče-ona su vrlo čitljiva i relativno oštra.Iz svega ovog mogu mirne duše bilo kome preporučiti ovaj printer osim najzahtjevnijima kojima su pak namjenjeni foto printeri u rangu 2000kn na dalje.
A što se skenera tiče-stvari nisu baš tako sjajne kao što je printer.Skener je,rekao bih-prosječan.Ništa od čega ćete zabezeknuti.No isto tako-neće vam ni trebati ništa bolje za kućnu upotrebu.Jednostavno je dobar-ali ništa više.
Na kraju,čovjek bi mogao reći da dobivate mnogo za 500kn...No u današnjem svijetu ništa nije besplatno,zar ne?E pa-tako ni ovdje.Malo se štedilo na plastici koja ne daje baš preveliki dojam čvrstoće,posebno poklopac skenera...no to je sve-iznutra je čvrst i solidan uređaj koji će vas,ukoliko se odlučite na kupnju,služiti dobro i dugo.I još nešto...kao i većina Canon printera i ovaj podržava nešto neprocjenjivo-quiet mode :lol: Eto...to bi bilo to :thumbup: