Citiraj:
Autor Poggiali
Kaj je tak teško stavit par natuknica kaj da digne. Ja bi mu objasnio, al imam asus ploču, pa je drukčiji bios nego na abitu.
|
Naravno da nije teško, a bome nije ni teško s tražilicom najti sve kaj ti treba, jer tema o
clockanju C2D mašina ima kolko hoćeš na ovom forumu. Svaka druga tema na
Intel podforumu je kak i kolko sclockati određeni procesor. S druge strane ljudi su masovno nafčeni na komociju i sve hoću odma i to servirano kak ima biti - do zadnjeg detalja. Nikome se ne da čitati vodiče i stare teme u kojima se sve to već debelo, naširoko i detaljno objasnilo. Zakaj da čitaju kad je jednostavnije otvoriti novu temu i čakati da neko servira sve kaj te/ih zanima.
Osim toga većina ljudi na ovom i sličim forumima se smatra entuzijastima/overclcokerima, a zapravo clockaju samo zato jer je to sad popularno, jer su vidli kak
Wolverine,
masni i slični ruše razne rekorde. Hej, ako mogu oni morem i ja.

Samo kaj su oni proveli masu dana i noći u proučavanju i podešavanju najsitnije postavke u cijeloj jednadžbi, dali su si truda i raspitali se kak i zakaj. Znali su (znaju) točno zakaj clockaju i koje komponente im trebaju i ne delaju to zato jer je to sad u modi ili zato da mogu reći da i oni vrte SuperPi.
Većina tih brutalnih mašina je i na tvorničkim postavkama dovoljna za sve i svašta - od audio/video obrade, pa to igranja na bolesnim rezolucijama. Ali ljudi nikad zadovoljni, vođeni raznim
screenshotima, stranim forumima i imaginarnim potpisima, jednostavno moraju (jer im "treba") naclockati boga i vraga, ali ne da im se čekati i gubiti vrijeme na testiranje. Svi bi promijenili te tri opcije odma. Kad se poslije otvara 101 tema o problemima s pregrijavanjem i krepavanjem komponenti, onda je:
pa niste rekli da se nekaj more syebati i da se s tim gubi garancija ili
bolje bi mi bilo da sam sve ostavil kak je bilo.