HP LP 2065. To je vrlo dobar monitor, odličan za svoj cjenovni razred (dođe oko 2800kn bez PDV-a), S-IPS matrica, 1600x1200...
E sad, vidim da si naveo i 20" widescreen modele, pa nisam siguran da li želiš 4:3 monitor ili WS. IMHO bolje ti je uzeti 1600x1200 monitor, budući da bi za CAD / 3D i grafiku ionako trebao imati second display (barem neki stari CRT za palete, 3D poglede, manje aplikacije itd.), tako da ćeš horizontalne rezolucije imati dovoljno, a vertikalna je itekako važna za aplikacije koje si naveo (meni je katastrofa raditi u Luxology Modo ili Mayi s manjom vertikalnom rezolucijom, a o Photoshopu / Illustratoru da ne pričam).
Što se tiče ovih ostalih - EIZO bih definitivno izbacio s liste - naime ne isplati se kupovati te lower EIZO modele, budući da nisu ništa posebno, a ipak imaju "EIZO" price premium. Kod EIZO jedino ima smisla gledasti njihovu high-end liniju - modele CG odnosno CE, ali i njih se IMHO ne isplati kupovati, kada NEC nudi isto (odnosno bolje) za manje novce u svojojxx90UXi liniji (12-bit LUT, 92% color gamut kod 2690WUXi itd.).
Ne znam, moj savjet bi ti bio HP LP 2065 + second display.