View Single Post
Staro 18.07.2007., 13:27   #8
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Heh, nema te pasivne tehnologije koja može ohladiti grafu kak spada na ovoj vanjskoj temperaturi bez aktivnog hlađenja....

Evo primjera kod mene....
Inače, furam se na tišinu kompa, pa sam uzeo 7600GT SilentFX.... (čim manje ventova to bolje)
Sve super pri normalnim vanjskim temperaturama.... Ali jednostavno, kada vani pripeče, a grafa u loadu, ona ide preko 85C...

Naravno, to sam morao nekako riješiti....

Rješenje:
450kn, 2x120mm PAPST i 1x92mm PAPST... (ak može tiše od toga, svaka čast... )

Ova dva od 120mm rade propuh u kučištu (na 300-400 RPM svaki), a ovaj od 92mm sam stavio na grafu (na 1200RPM, totalno nečujan)...

Temp prije:
69C u idleu, 85+C u loadu...

Temp sad pri istim vanjskim temperaturama...
40C u idleu, 45 u loadu....

Kvaka je u tome da pasivci još dobro hlade grafu u idleu, ali u loadu se to penje u beskrajne visine koje naravno dovode do rušenja sistema.....
Prednost ti pasivaca je što su prilično veliki kako bi svoj posao mogli obavljati, pa kad na njih staviš neki vent onda dobivaš prilično dobre rezultate....

Savjet:
Na već ionako velik hladnjak, prišrafi (zaveži ili šta već) neki 92mm ili 120mm vent i kladim se da će ti temp past i do 20C.....
Još ako napraviš propuha u kučištu....

EDIT:
Ups, nisam vidio da si već probao staviti neki vent....
Ništa, probaj napraviti više propuha u kučištu, posloži kablove radi boljeg protoka zraka, organiziraj taj protok zraka... (ne samo da tu sve puše samo da puše...)
eluminer je offline   Reply With Quote