View Single Post
Staro 18.07.2007., 12:16   #15
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor DeVukic1987 Pregled postova
Imam 3 venta. 2 su od 120 mm, a jedan od 92.
Imam Sharkoon Economy i zanimam me kako je najbolje postavit te ventove.
Trenutno mi je jedan 120 na upuhu, 1 na ispuhu. ovaj od 92 sa strane, na donjem dijelu stranice, a gornji dio sam zatvorio (mislim onaj otvor).
Jel to dobro ili može i bolje.
Imamo sličnu konfu s tim da ja imam samo jedan vent na kućištu, ne treba mi više. Radi se o Sharkoonu System Fanu S koji sam stavio ispod napajanja i spojio na 12 V (cca 1000 rpm). Sve ostale rupe sam zatvorio zajedno sa skoro cijelom prednjom maskom, ostavio sam samo rupu ispred diskova. Tu sam napravio tunel kroz koji ulazi sav zrak, prelazi preko diskova i ostalih komponenti i ide van.

Na tvom mjestu bih napravio sličnu stvar, ali dodao samo još jedan 80 ili 92 mm vent na stražnju stranicu ispod grafe. Znači, na mjesto neiskorištenih PCI/PCI-E slotova staviš vent s vanjske strane i neka izvlači vrući zrak od grafe.

S prednjom maskom radi što te volja, možeš napraviti isto što i ja ili je ostaviti cijelu otvorenu ili napraviti dva tunela, jedan za disk, drugi za proc... Mogućnost izbora je velika.

Bočne ventove ne bih stavljao jer samo ubacuju prašinu unutra i rade dodatnu buku.
domy_os je offline   Reply With Quote