Malo OT
Zaista ne znam kakve veze nerealni bass ima veze sa kvalitetom slušalica. Sennheiser daje realan i diskretan bass kakav se cijeni. Sony ima samo njega i ništa više. Do prije nekog vremena sam koristio njihove slušalice. Sada sam prisiljen tražiti sve moguće alternative jer sve slušalice, najskuplje i najjeftinije, samo guraju taj bass. Zaista ne znam kako na tome slušati rock, klasiku, newwave ili sl. Nema baš nikakvog gušta. Ne čuje se ništa bitno. Samo prokleti bass. čak se niti igre ne mogu igrati.
Bio sam mjesec dana u potrazi za pristojnim 2.0 zvučnim sistemom po pristojnoj cijeni i na kraju sam kupio onaj 2.1 sa potenciometrom na Subu.
Kao dobru zamjenu Sennheiseru sam našao PLANTRONICS. Ne košta toliko a sasvim lijepo zadovoljava moje niske kriterije koje tražim za slušalice za walkman ili komp. Za ostalo su tu 25 godina stari Koss i 15-tak godina stari Sony. Još iz vremena dok bass nije bio puni spektar zvuka koji je potreban za reprodukciju muzike.
Eto, izjadao sam se, a sada možete slobodno tuliti o nedostatku bassa. Znam da nas ima sa sličnim mišljenjem kao i ja na ovom forumu. Možda samo onih koji imaju daleko više kriterije nego ja.