@yedwy
Sad sam vidio kaj sam napisao...

evo ispravio sam !
Nemam mogućnost stavljati novi SATA disk prek matične jer mi ploča nema utora za SATA uređaje nije predviđena dok su mi ostala sva četiri IDE utora popunjena, pa sam mislio uzeti baš SATA disk kako bi onda taj disk iskoristio kad bi išao slagati novi komp tak da netrebam kupiti novi i disk skup sa ostatkom konfiguracije kad bih ga već imo, no nažalost trenutno nemam novaca za novi komp (a trebam prostora kojeg više nemam) pa moram mic po mic slagat novi komp.
Dok uz vezi "bezbrige" mislio sam, da kupim u HGSPOT-u disk jer mi oni nude 5 godina garancije, pa ak rikne u tih 5 god. onda se njima budem obratio, no kad bi išao uzimati kod linksa ili u ve-milu koji mi nude svega 3 god. i ak rikne poslije treće god. onda se budem morao se obratiti seagate-u da bi mi priznali garanciju.
Nego, da sad neotvaram novu temu imam samo jedno pitanje uz vezi PCI kontrolera.
Kad upiknem taj običan PCI kontroler u komp za SATA i ATA diskove dal moram instalirati kakve drivere za taj kontroler da bi to šljakalo jer mislim koristiti na XP i na VISTA ???