18.07.2007., 03:00
|
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Problem sa editiranjem video materijala
Preko TV-kartice Win Fast PVR 2000 sam nedavno snimio film sa TV-a, ali pošto nisam bio prisutan, postavio sam programirano snimanje.
E sad je problem u tome što bih taj film htio urediti tako da izrežem nepotrebni višak reklama koje su se pojavile prije, poslije i tijekom filma. Također, cijeli snimljeni materijal "teži" 5,38 GB, a naravno, želim ga smanjiti na, za DVD prihvatljivih, 4,5 GB.
To možda i nije neki problem kad bih znao kako to i napraviti.
Htio sam to uraditi preko Windows Movie Maker-a, ali kad sam pokušao importirati taj file pojavilo mi se ovo upozorenje:
Nisam gubio nadu i probao sam "srediti" stvar sa Virtual Dub-om, ali rezultat je bio sličan. Pojavilo se ovo:
Da bi sve bilo jasnije, napravio sam i screenshot sa svoje kartice u kojoj je označen capture format u kojem sam film snimio. Btw, radi se o MPEG-2 (Hardware) formatu.

Zanima me ako ima koja dobra duša da mi pomogne i objasni što bih trebao napraviti da bih mogao taj film urediti kako spada i na kraju ga spržiti na DVD i još ako je moguće da mi date savjet koji je od ovih capture formata najoptimalniji za snimanje TV programa u svrhu za buduće montaže i prženje na DVD.
Hvala
Zadnje izmijenjeno od: Blues. 18.07.2007. u 03:20.
|
|
|