View Single Post
Staro 17.07.2007., 22:54   #11
ZZZZ
Premium
Moj komp

ZZZZ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Smile

E ovako najprije bi zahvalio McG, -POP-, mislav_os za odgovore.

Dalje danas sam bio u Splitu, pa sam naravno posjetio Links, gdje namjeravam kupiti cijelu konfu.

E znači, malo računa i došao sam na ovu Konfiguraciju:
MBO ASUS P5B, i965, DDR2, zvuk, G-LAN, S-ATA, PCI-E, s. 775
3. Grafička:
VGA PCI-E POINT OF VIEW, GeForce PCX 8800GTS, 320MB DDR3, 2 DVI-I, TV-Out
4. Memorija:
RAM PC-5300, 2048MB, DDR2, CRUCIAL, KIT, 667 MHz, 2x1024MB
5. Hard disk:
HDD 250.0 GB HITACHI Deskstar GST T7K250, Serial ATA II 3.0, 8 MB cache, 7200 okr/min
6. DVD/RW:
DVD±RW LITEON LH-20A1H, 20x, crna, Dual layer ± recording, DVD-RAM, LightScribe, bulk
7. Napajanje:
COOLERMASTER 430W, RS-430-PCAP, Super Silent, eXtreme power, ATX2 v2
8. Kućište:
CHIEFTEC LBX-02B-B-B, crno, bez PS
9. Monitor:
20'' LCD SAMSUNG SM 206BW, srebrno-crni, 2ms, DVI, 300cd/m2, 3000:1, TCO'03

E sada imam neka pitanja i objašnjenja (zašto to, i tako) označio sam brojevima komponente pa ćete znati na šta se odnosi:
1. Procesor, zato jer sam čitao o usporednom testu E2160 sa ovim E4400, ispalo je da je E4400 dosta bolji u igrama, a i vi ga hvalite da se može dobro OC, pa bi ga ja nekada kasnije možda i probao OC, na nekih 3 GHz
2. E ovo je sada pitanje, koja je dobra zamjena koja bi se mogla dobro OC, jer su mi rekli da ne znaju kada će i hoćeli ikada ova matična doći? (cijena da je negdje u rangu, a ako nema dovoljno dobre zamjene onda najbliža ovoj cijeni)
3. Grafička preporučena, mislim da će biti dobra svakako će biti veliki skok od moje koju sada imam, ali stvarno veliki, samo se nadam da će nove igre moći vrtjeti na normalnoj rezoluciji za monitor Samsung BW206, naravno ne na skroz detaljima, nego negdje srednje.
4. Iako je sada nema, rekli su mi da se ona stalno naručuje i da to neće biti problem
5. HD, sada sam vidio da ga nemaju, nisu mi ništa rekli, pa će valjda doći
6. Preporučen mi, čitao sam i rezenciju na pc ekspert portalu, pa šta reći nego da se čini dobro
7. Napajanje će valjda moći izdržati ovu konfiguraciju kada bude i OC, ako neće onda mi preporučite neki koji će to moći (naravno rang cijene isti, ili malo veći, što je manja cijena to bolje)
8. Kućište je veliko, mislim da je dobro, cijena je niža za 200 Kn od onoga BA-02B, a izgleda mi isto, glavno da ima dovoljno prostora, jest da je BW-02B veće, ali je ovo jeftinije
9. E monitor, vi ste ga hvalili, nije puno skuplji od moje prve opcije SM 205BW, samo se nadam da će me zapasti sa S panelom, ili A panel (u najgorem slučaju). Pošto se naručuje iz Zagreba, jer ga nemaju u splitu, ako se meni ne svidi ja ga ne trebam uzeti? I prije kupnje mogu li porovjeriti koji je? I koji je vaš savjet, ako naiđem na onaj bez oznake, da uzmem ili ostavim?

I još jedno pitanje, prije uzimanja ja sve mogu provjeriti, tj. upaliti kompjuter i to? (Znam da je pitanje ono, ali ima čudnih slučajeva ovdje kod nas.)

Inače vaša ocjena konfiguracije?

Evo malo poveći post, nadam se da ćete naći vremena da odgovorite.

I da kupovalo bi se vjerovatno tjedan poslije 27.7 to jest, poslije toga famoznog pada cijena intelovim procesorima. to nije 100% sigurno, ali nekih 70%, nadam se da će biti i 100%

Unaprijed hvala na svim odgovorima

E da zaboravio sam pitati, hoće li ovdje biti dobro hlađenje, ili treba dodati?

Zadnje izmijenjeno od: ZZZZ. 17.07.2007. u 23:48.
ZZZZ je offline   Reply With Quote