Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
Preko gigabitnog etherneta? Na koju foru?
|
Pa uz dobro ozicenje mozes potegnuti do stotke preko LAN-a. A mislim da ti je to sasvim dovoljno...
Citiraj:
Namjerno i zelim izbjeci bilo kakvo NAS-oliko rjesenje bas zbog ethernet sucelja. Nekako mi se ne svidja ideja da terabajte sirovina vucem preko LAN-a, zato sam nekako najskloniji sto integriranijem rjesenju, barem u smislu nekog PCI-E kontrolera.
|
Nije mi ovo bas jasno, kakvo integrirano rjesenje u smislu PCIe kontrolera? Za koje sucelje? Ako ciljas na nekakav FCal, mislim da ti je to totalno neisplativo. OTOH, preko bakra idu i 10Gb kartice, ali trazi malo $kuplji hardver...
Citiraj:
Ne znam kako tu stvari stoje sa Firewire-om 800, kolike se brzine mogu preko njega ocekivati?
|
Sigurno manje od GEtherneta. Ako (ikada) nadjes kompatibilan hardver, kablove i slicno.
Ukratko, ako si zapeo na Meku, zaboravi da ces trpati mnostvo kartica /diskova unutra. Ako hoces profi rjesenja, kupi gotovi NAS i spoji ga Fiberom. Racunaj da ce te samo Fiber kostati 7-8 k kn. Ako hoces hardverski nimalo losije rjesenje koje zahtijeva malo promisljenosti i neznatnog truda i znanja, napravi nesto u ovom stilu sto ti preporucih. Kao sto rekoh, stvar je osobnih preferenci i finan$ij$kog $tanja.