View Single Post
Staro 16.07.2007., 19:47   #117
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Sve je to meni kristalno jasno. Možda nisan u svom postu reka točno šta san tija ili sam pak neshvaćen. Uglavnon tija san reć da na početnim godinama, bilo faxa bilo srednje škole su uvijek neki predmeti koji i nisu baš potrebni.
Diskutabilno. Ok, mozda su u srednjoj skoli takve stvari ocitije (i ja sam isao u elektrotehnicku srednju skolu), no na faksu su daleko manje primjetne.

Citiraj:
Recimo ja sam u srednjoj tehničkoj u prva 2 razreda imao bilogiju (radili smo manje nego u osnovnoj), kemiju (manje nego u osnovnoj), zem, pov... isto.
OK, ali to je vise stvar opce kulture.

Citiraj:
Sad recimo iman elektrotehniku i elektroniku, s tim da osnove (a o osnovama se i radi) znam iz tehničke škole šta se tiče elektrotehnike, dok mi je sama elektronika u biti nova stvar, iako i tu ima nekih stvari koji se nastavljaju, nadovezuju i sl.
Pale sam na svijetu? Ima ljudi koji ne znaju to od prije i sigurno im je potrebno. Ne kreira se program prema tebi ili prema meni, nego prema vecini.

Citiraj:
Uglavnon poanta prvog posta je bila da su na prvoj godinu uglavnom predmeti ne toliko usko vezani za samu struku. A u biti kad pogledaš koliko ideš u dubinu nekih stvari (primjeri: Elektrotehnika - nije me naučila ništa ; Elektornika - naučila me malo toga ) onda se čak usudin reć da su bespotrebni, iako je to malo pretjerana rič.
Cekaj malo, u koju crnu struku? Pa ti si prva/druga godina, i jos si *daleko* od struke. Eventualno kad diplomiras, moci ces reci da imas neke mrvice od siroke struke. Tek na magisteriju/doktoratu ces imati *cistu* struku i ono i samo ono sto te interesira. No na pocetku moras krenuti globalno, pa tek onda ici u detalje (ili kod nekih falukteta, jos vise u sirinu, poopcavanje i globaliziranje, hmpf, Lebesgue i Stieltjes, 'bem li vam sunce zarko).

Citiraj:
I ne, neman namjeru šarafit kompove, dosta mi je i moga
A onda se nemas sto zaliti...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote