Citiraj:
Autor Bubba
Ako hoces sarafiti kompjuktore, instalirat Windouvze po susjedstvu i biti prvi u Kvejk LAN partiju u susjedstvu, definitivno suvisni predmeti, no za to ti ne treba ni osnovna skola, ako znas citati. Ako planiras samo barem iole ozbiljnije shvatiti nesto mrvicu naprednije iz racunalstva, elektrotehnike i srodnih grana, zaboravi na stav "sto ce meni matematika" i slicne fore.
Jedan od osnovnih teorema informacija i komunikacija se bazira na cistoj matematici. Propusnost kanala? Pogledaj malo kriptosustave i njihovu analizu... Baci oko malo na teoriju skupova i primjene u racunalstvu ( Savitchev teorem). Pitaj nekog Ferkonju kako proci SiS i slicne predmete bez matematike - jako tesko, gotovo nikako. Ovakvi komentari su totalno deplasirani...
|
Sve je to meni kristalno jasno. Možda nisan u svom postu reka točno šta san tija ili sam pak neshvaćen. Uglavnon tija san reć da na početnim godinama, bilo faxa bilo srednje škole su uvijek neki predmeti koji i nisu baš potrebni.
Recimo ja sam u srednjoj tehničkoj u prva 2 razreda imao bilogiju (radili smo manje nego u osnovnoj), kemiju (manje nego u osnovnoj), zem, pov... isto.
Sad recimo iman elektrotehniku i elektroniku, s tim da osnove (a o osnovama se i radi) znam iz tehničke škole šta se tiče elektrotehnike, dok mi je sama elektronika u biti nova stvar, iako i tu ima nekih stvari koji se nastavljaju, nadovezuju i sl.
Uglavnon poanta prvog posta je bila da su na prvoj godinu uglavnom predmeti ne toliko usko vezani za samu struku. A u biti kad pogledaš koliko ideš u dubinu nekih stvari (primjeri: Elektrotehnika - nije me naučila ništa ; Elektornika - naučila me malo toga ) onda se čak usudin reć da su bespotrebni, iako je to malo pretjerana rič.
I ne, neman namjeru šarafit kompove, dosta mi je i moga