View Single Post
Staro 16.07.2007., 18:48   #1
Chosen
Banned; neopisivo

Datum registracije: Apr 2007
Angry (riješeno) Problem sa... ma ne znam ni sam

Zapravo neznam niti odakle da počnem.
Pokušati ću objasniti što detaljnije mogu.
Za početak radi se o konfiguraciji:

AMD Athlon XP barton 2500+
ASRock K7S41GX
2X512Mb TwinMos DDr400[zeleni keksi]
Radeon Sapphire 9500 softmodded omega drivers @ 9500Pro
Hitachi deskstar 80Gb ata 2mb cache
400W Atx marka nepoznata.

U čemu je problem?
Evo ovako.
Kada mi je u računalu jedan keks od 512Mb windows mi prepoznaje normalno 512Mb memorije i sve je u redu.Ali kada stavim 2 Keksa počinju problemi.
Za početak kada su mi 2 keksa u dim slotovima i kada sam u biosu piše mi da u jednom slotu postoji memorija od 512Mb ali DDr 333 a u drugom slotu nepostoji memorija.Računalo mi je katastrofalno sporo sa 2 memorije u računalu.
A evo čudnog dijela.Kada su mi 2 memorije na matičnoj,windows mi ih prepoznaje kao da imam 64Mb ddr memorije :shock: :shock: :shock:

Evo i slika:

http://img64.imageshack.us/img64/3664/kkkks6.jpg

Iako j e čudno što kod opcije overclocking prikazuje 2X512Mb drugačijih latencija :shock:
WTF?

Evo slika:

http://img524.imageshack.us/img524/9965/untitledcq0.jpg

Kada odem desni klik na my computer na paproperties isto stoji 64Mb memorije.Isto mi kaže i tune up utilities 2007.

Upravo idem sada pokušati raditi kombinacije slotova sa memorijama pa napravim edit ovoga i napišem šta se dogodilo.

EDIT:

Evo me sa novim "čudima"
dakle kada memorije posebno stavljam u slotove sve savršeno radi.
Memorija broj 1:
u prvom slotu sama:bios prepozna kao ddr400 512Mb i windows isto sve super.Isto tako i u drugom-

Memorija broj 2:u prvom slotu sama:bios prepozna kao ddr400 512Mb i windows isto sve super.Isto tako i u drugom-

dakle memorije posebno rade bez problema.

Dali je moguće da bios i matična zezaju?
ja sad pikiram na flashanje novog biosa na matičnu.
Ako je to riješenje dali bih mi netko mogao to objasniti i gdje da nađem bios za svoju matičnu i kako se to radi jer neznam ništa o tome.
Hvala
Chosen je offline   Reply With Quote