Vidio sam tu da se navode primjeri kako stari znaju isforsati da odlazimo recimo obiteljskim frendovima ili njihovim poznanicima da im servisiramo kompove ko da je tih 2-3-4h za baciti. To mi se dogodilo par puta da sam tako znao gubiti cijele večeri itd
Najčešće su to bili "dobri frendovi" koje ja nikada nisam vidio. Naravno da se ništa od toga nije naplatilo jer to nije pristojno. To je bilo prije. Sada kada starci naravno nemaju što kontrolirati niti govoriti što ću ja i kada..onda je drugaćija šriča. Servisiranje se naplaćuje...zadnje što sam slagao widoze..particirao diskove...net+osnovni software sam naplatio 500,00kn ali od tada je prošlo skoro godina dana i nema problema.
Ono što je prelilo čašu je bilo to da sam bio jednoj klinki sredio laptop HP NX6125..windoze+driveri+neke igre i to je radilo. Da bi bilo najbolje klinka je dobila lap od seke i mala uopce nije bila sretna zbog toga, apsolutno ju je bolila jedna stvar za to. Ja sam lap osposobio te je ona pohebala windoze te su se poceli rusiti. Kod mene je lap radio stabilno tri dana. I onda sam ja opet kao trebao ici...tada sam rekao NE DOSTA NEMA VISE NEMA SANSE..pun mi je qurac vasih frendova TO nisu MOJI frendovi..ti vasi frendovi to uopce ne cjene a samo da napomenem nitko niti ne ponudi da plati to sto radim. Neka si furaju kompove u servise apsolutno nije moja stvar. Zadnje u sto me stari pokusao usositi je da dam prijedlog za neku konfu...i da je slozim...sjetio se da sam rekao da to vise necu raditi za kikiriki da ocu novac i to je to.
Frendovima i poznanicima koji su meni osobno ok sredim komp za besplatno tj.za par piva i sendvić ili komad pizze ali ovako nekome koga vidim drugi ili treci put..nema sanse
Sve u svemu..nemojte to raditi besplatno..potrudite se da vam plate..jer ako ih naucite da je sve to besplatno vasim mukama nikad kraja
jednom susjedu sam se prestao javljati na mob jer je lik dosadan ko proljev..svaki dan stavlja neke xy drivere i svaki dan nesto ne radi i svaki dan ja moram do njega to sredivati..na komu ima valjda 10 registry cleanera i jos 1000 no name programa za przenje medija a przi jedan dvd u godini dana...
Pozz