Citiraj:
Originally posted by nyx_triton
Gledajte ja se ne rezumijem u satelitske sustave i neznam nista o tome zato vas i pitam.
Ovak bretic koji zivi 30 m od mene ima satelitsku antenu 80 i jedan LNB.Ima analogni reciver.
E sad ja namjeravam kupit satelitsku kartice SKYSTAR 2.i od njegove satelitske koja je jedno 30 m udaljena od mene na njegov LNB spojit znaci još jedan kabel tako da i ja i on možemo pratit satelitske programe.Ja znaci na komp. a on na reciveru.
Zanimka me sljedece dali se na jedan LNB mže spojiti 1 reciver i ta kartica da se mogu gledat 2 programa razlicita.Ako je sta treba sve za to nekakav razvodnik ili nesto,ili trebaju bit 2 LNB.
Dali je položaj satelitske antene jednak za hvatanje astre i hot bird npr. ili se treba satelitska antena pomaknut.
Da pojednostavim:::
želio bi gledat astru,hot bird i sve programe na tim kanalima..
|
Tanjur može biti zajednički ali moraš investirati u TWIN LNB digitalni naravno, On ima dva antenska ulaza ali je i tri puta skuplji.
Ako hoćeš dva satelita gledati potrebna su ti dva LNBa i holter nosač za njih te ako hoćeš prebacivati s jednog satelita na drugi automatski tj da ne prekapčaš žice treba ti i Diseq swich (škatula koja to radi, ali ti je kvaka u njoj da ti sve ne podržavaju rad sa SKyStarom2, pa treba paziti koji uzimaš a ako i imš sreće da nabaviš odgovrajuću treba ti dosta prčkanja oko instalacije modova, tj. dopuna programa da cijela stvar prošljaka).
Moj je savjet da si nabaviš svoj tanjur sa dva LNB (digitalna) i Diseq (možemo nešto sredit

kod Binga) i SkySat2.
Jer inaće :breticu: investiraš u opremu od koje on zbog analognog recivera i tako neće imat nikakve koristi a u slučaju lošeg spajanja koje se može javiti uslijed kompliciranog sistema doći će samo do smetnji.
Iako imam SkySat ne preporućam ga baš jer se grije gotovo do usijanja u kučištu.