View Single Post
Staro 14.07.2007., 23:40   #108
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
meni je najdraže kad mi netko o familije pozvoni i izjada se kak mu komp šteka, il je crko il treba instalirat OS

ok dođem i naravno hoće da instaliram WinXP Pro na Athlona 1000 sa 256MB RAM-a. CD je fala bogu bootabilan, naravno sponzoriran od strane gusara kojeg je dobio od frenda s posla no frend je krivo napisal key. Pa onda fino skoći po svoj XP SP2, vrati se i instaliraj. Kad završim onda te traži da mu središ konekciju na net (ok nema frke 2min posla) i gura ti onaj faking CD od T-a. ja velim ne treba i na to dobio onaj ''ovca'' pogled - u prijevodu wtf kak ti ne treba?!?

OK sve fino objasniš, središ konekciju, središ mail adrese, poskidam mu nepotrebne procese je ipak ima 256MB ram-a.

I onda za kraj omiljno pitanje: kol'ko sam ti dužan?
Stvarno najviše volim kad mi neko od familije postavi takvo pitanje, kaj mu reč 300kn?

Obično uzmem 100kn i odem na prvu benzinsku ubit tih 100kn

No priči nije kraj. Dođu kod mene za par dana i vide OSx lookaalike temu sa ikonama i ostalim điđama, i sad bi da im sredim da i njihovi Win tak zgledaju. Kad im objasnim da ima premalo RAM-a i da će im to samo pojest preostali RAM, te na kraju da sam se ja sam s time doma hebo par dana dobim onaj izraz lica (a kaj ja smrdim da mi to ne možeš sredit) i naravno da očekuju da im to središ za džabe.

Ili kad traže savjet za uzet komp, ti im složiš nekaj oni vele hvala i odu u Pevec kupit gotovu konfu. Onda te zovu opet da ti pokažu ''pilu'' i pitaju kaj misliš. Zbog staraca pregrizem jezik i velim OK je (iako je jedina stvar koja valja unutra Barton 2500+), onda stari na mene da kaj sam ja perfekcionist da su oni zadovoljni i sa time....
Velim nije to problem, problem je kaj će me zvat za mj dana da im nekaj ne dela....i kaj nisu...prvo je crko combo....sredim to, onda se komp stalno gasi, malo ga propušem, zamjenim tri tone silver greas-a sa keramikom puknem jednu 80icu (svoju naravno) da ima bar neki protok zraka i nekaj da hladi usijanu Maxtor devetku. Za mj dana zovu kak je komp mrtav (ošla ASrokica koja je nova koštala punih 250kn)

onda mi je puko film i napravim popis sa cijenama i velim ak oš da radi daj mi pare uzmem to i to stavim unutra i sredim ako nećeš jbg.
Onda kad vide da nemaju kud poslušaju savjet samo kaj ih onda taj komp košta lagano duplo više nego da su na početku poslušali savjet.

eto toliko o servisiranju računala unutar familije

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti